- Hz.Ali ve Asım

Adsense kodları


Hz.Ali ve Asım

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
selsebil
Thu 10 December 2009, 05:20 pm GMT +0200
Hz.Ali ve Asım

Hz.Ali(r.a.) Cemel harbinin bitiminden sonra Basraya girdi. Basrada bulunduğu günlerden birinde Ala ibn Ziyad-i Harisi adında bir dostunu ziyarete gitti. Bu adamın görkemli ve geniş bir evi vardı. Ali, (r.a.) evin azametini ve genişliğini görünce ona dedi :

- Böylesine geniş bir ev dünyada senin ne işine yarar Böyle geniş bir eve ahirette daha çok muhtaçsın. Fakat istersen, dünyadaki bu geniş evi, ahiretteki o geniş eve ulaşmak için bir vesile yapabilirsin. Şöyle ki bu evde misafir kabul edersin, akrabaya karşı sevgini gösterirsin, müslümanların hukukunu bu evde izhar edersin, bu evi hakları yaşatmaya ve elde etmeye vesile yapar, şahsi isteklerinin tekelinden çıkarırsın."

- Ala ey müminlerin emiri! kardeşim Asımdan senin önünde sikayetçiyim.

- Ne şikayetin var?

- Dünyayı terketmiş, eski elbiseler giymiş, bir köşede inzivaya çekilmiş. Herşeyi ve herkesi bırakmıştır.

- Onu getiriniz.

Asımı getirdiler. Ali (r.a.) ona :

- "Ey kendi canının düşmanı, şeytan senin aklını çalmış. Niçin hanımına ve çocuklarına acımadın? Acaba Allahın Sana helal ettiği, dünyanın temiz nimetlerinden faydalanmana razı olmıyacağını mı hayal ediyorsun? Sen Allah?ın nezrinde bundan dana küçüksün hemen evine dön! "buyurdular.

Asım : - "Ey müminlerin emiri, sen de benim gibisin, sen de kendini sıkıntıya atıyorsun, hayatı kendine güçlendiriyorsun. Yumuşak elbise giymiyor, lezzetli yemek yemiyorsun. Ben de senin yaptığın işin aynısını yapıyorum, senin gittiğin yoldan gidiyorum."

- "Yanılıyorsun; ben senden farklıyım, benim, senin sahip olmadığın bir mevkiim vardır. Ben, önderlik ve hükümet elbisesini giymişim. Hakimlik ve önderlik vazifesi başka bir vazifedir. Allah, adil yöneticilere : " Milletinizin en zayıf tabakasının yaşantısını şahsi hayatınıza, ölçü edininiz.", buyurmuştur. Önderler, fakirlik ve yoksulluğun bu sınıfa fazla tesir etmemesi için halkın en yoksulu olarak yaşarlar. Binaenaleyh benim bir vazifem, seninse başka bir vazifen vardır.

Zeynep7D
Tue 14 January 2014, 09:49 pm GMT +0200
Günümüzde insanlar yoksulu geçtim kendi halini bile düşünmüyor. Öyle bir dönemdeyiz ki doğru yolu seçen sağ kalıyor. Ahiretini güzelleştiriyor. Biz insan olarak az da olsa başka insanların hallerinden anlamaya çalışalım.

Sevde 38
Tue 14 January 2014, 10:02 pm GMT +0200
Tek kelimeyle müthiş, şimdiki önderler okusa faydası olur mu dersiniz? Yaser Arafat bunu mu okumuştur acaba???

HALACAHAN
Sat 6 February 2016, 01:36 pm GMT +0200
Halkının en yoksulunun yaşama biçimini ornek alan bır yöneticinin oldugu bir yerdde yoksulluk olmaz.. Düşünün alçak gönullu , gönlü geniş bir yöneticiniz var.. Halkının hepsının yanında olan bir yonetici var..

Bilal2009
Fri 18 March 2016, 07:54 pm GMT +0200
Esselamü aleyküm ve rahmetüllah. Rabbim paylaşım için razı olsun. Rabbim bizlerin de vazifesini yapmasını nasip eylesin.

Kevšer
Fri 18 March 2016, 08:01 pm GMT +0200
  Aleyna Ve Aleykümüsselăm ecmain. Emeklerinize yüreğinize sağlık kardeşim güzel paylaşımdı. Mevlam bizlere de hakkıyla görevlerini yerine getirenlerden eylesin inşaAllah. Amin

es-Sabur
Fri 18 March 2016, 08:52 pm GMT +0200
Bu dünyada herkesin bir vazifesi vardır ne bu dünyayı boşlayacağız nede ahireti unutacağız herkes üzerine düşeni yapsın inşaAllah

melda 6D
Fri 18 March 2016, 09:21 pm GMT +0200
Selamün aleyküm . Tabi ki  Rabbimize ibadet ediceğiz Ona layık kul olmaya çalışacağız . Ama Rabbimizin bizlere bahşettiği nimetlerden de yararlanmalıyız. Rabbim takva sahibi eylesin inşallah .

Busra 8-B
Fri 18 March 2016, 09:37 pm GMT +0200
Esselamun aleykum
Rabbim tüm muslumanlara hayırlı kulluk etmesini nasip etsin amin