- Hz. Peygamber, kızıyla damadının arasını düzeltince çok sevindi

Adsense kodları


Hz. Peygamber, kızıyla damadının arasını düzeltince çok sevindi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
SevD@_GüLü
Thu 4 November 2010, 12:09 pm GMT +0200
    Hz. Peygamber, kızıyla damadının arasını düzeltince çok sevindi

Hz. Peygamber (sas), Hz. Ali ve Hz. Fatıma arasında sevgi ve saygı bağlarını kuvvetlendirmekle kalmaz, onların arasını düzelterek hakemlik yapar. Sehl bin Sad Hz. Ali ile eşi Fatıma arasında geçen bir hadiseyi şöyle anlatır:


Rasulullah (sas), kızı Fatıma’nın evine geldi. Hz. Ali’yi evde bulamadı. Bunun üzerine Fatıma’ya “Amcamın oğlu nerede?” diye sordu. Hz. Fatıma (R.anha), “Aramızda birşey oldu da darıldık. Bundan dolayı dışarı çıktı ve gündüz uykusunu benim yanımda uyumadı” dedi. Rasulullah bir arkadaşından, Hz. Ali’yi bulmasını istedi. O adam gidip geldi ve “Ya Rasulallah, o mescitte uyuyor” dedi. Rasulullah gitti, baktı ki Ali yan tarafında yatmış, ridası bir yandan sıyrılmış, vücudu toprağa bulanmış haldeydi. Rasulullah, “Ey Eba Turab! Ey Eba Turab, kalk!” diye toprağı Ali’nin bedeninden silmeye başladı. Birlikte Hz. Ali’nin evine gittiler. Hz. Peygamber’in birkaç saat sonra neşeli çıktığını gördüler. Sahabeden birisi sebebini sorunca, “Nasıl sevinçli olmayayım, en yakınlarımı barıştırdım.” diye buyurdu. Bu olayda Hz. Peygamber’in Hz. Ali ile Hz. Fatıma’nın arasını düzelttikten sonra kendisine iki cihanın en güzel nimetleri verilircesine sevinmesi evli çiftlerin arasını bulmanın hem manevi yönüne hem de psikolojik faydasına işaret etmektedir. Aile büyüklerine düşen görev, çiftler arasında sevgi ve saygı bağını geliştirmektir. Hz. Ali ve Hz. Fatıma’nın evinde her zaman huzur ve sükunet hakimdi


ailem dergisi

manas
Thu 4 November 2010, 01:17 pm GMT +0200
Allah razı olsun güzel kardeşim..Ğönül yıkmak ne kadar kötüyse gönül almak ta o kadar güzel değil mi..Rabbim bizi gönül kıranlardan değil gönül alanlardan eylesin inşaallah..amin..

ehlidunya
Thu 4 November 2010, 02:09 pm GMT +0200
allah razı olsun örnek bir olay aynı zamanda sünnet oluyor bizlerde çevremizde bu tür olaylara efendimiz gibi yaklaşmalıyız

allah razı olsun çok güzel bir paylaşım ...

sümeyra
Sat 19 February 2011, 08:40 am GMT +0200


    Hz. Peygamber’in Hz. Ali ile Hz. Fatıma’nın arasını düzelttikten sonra kendisine iki cihanın en güzel nimetleri verilircesine sevinmesi evli çiftlerin arasını bulmanın hem manevi yönüne hem de psikolojik faydasına işaret etmektedir. Aile büyüklerine düşen görev, çiftler arasında sevgi ve saygı bağını geliştirmektir.

      Kızıyla damadı küsünce..Ya da oğluyla gelini küsünce..Böyle bir çabanın içerisine giren kaç tane anne baba vardır bilmiyorum..Ama çoğunlukta olmadıkları kesin..Rabbim idrakimizi genişletsin..Bu güzellikleri yaşamayı,yaşatmayı bize de nasib etsin..İnşaallah..