- Hz. Nuh'un (a.s.) anne ve babası iman etmişler miydi?

Adsense kodları


Hz. Nuh'un (a.s.) anne ve babası iman etmişler miydi?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Wed 12 October 2016, 03:47 pm GMT +0200
Hz. Nuh'un (a.s.) anne ve babası iman etmişler miydi?

Nuh Suresi, 28. Ayette bildirildiğine göre, Nuh Aleyhisselam şöyle dua etmiştir:"Rabbim! Beni, ana baba­mı, inanmış olarak evime girenleri, mümin erkekleri ve mümin kadınları bağışla, zalimleri ise dâima helak et."Bu İfadelerden anlıyoruz ki, Hz. Nuh'un (a.s.) babası ve annesi mümindiler.Kaynaklar, Hz. Nuh (as)'ın anne ve babasının mümin olduklarını, bu sebeple onlar için dua ettiğini kaydetmişlerdir. "İnanmış olarak evime girenleri" ifadesiy­le mümin olmayan karısı ve oğlunu duasının dışında tuttuğu anlaşılmaktadır. Nûh aleyhisselâmın duasının kıyamete kadar gelecek olan bütün müminleri kapsadığı, aynı şekilde zalimler aleyhindeki bedduasının da kıyamete kadar gelecek olan bütün zalimler hakkında geçerli olduğu kabul edilir. (bk. Diyanet Tefsiri, Kur’an Yolu: V/392.)Nuh (a.s.)'ın babası Lamek İbn Metûşlah; annesi Şemhâ bint-i Enûs... Ki bunlar, mü'mindiler. Atâ şöyle der: "Hz. Nûh (a.s) ile Adem (a.s) arasındaki peygamberlerin hiç birinin babası kafir değildir. Hz. Nûh (a.s) ile Hz. Adem (a.s) arasında on ced, dede vardır."  (bk. Râzi; Kurtubi, ilgili ayetin tefsiri)Selam ve dua ile...

Sorularla İslamiyet

Bilal2009
Wed 12 October 2016, 05:34 pm GMT +0200
Rabbim paylaşım için razı olsun.  Yine güzel bir öğrendik

ceren
Wed 12 October 2016, 05:37 pm GMT +0200
Aleykumselam.Rabbim bizleri inananlardan eylesin inşallah.Rabbim razi olsun paylasimdan...

Sevgi.
Wed 12 October 2016, 05:43 pm GMT +0200
Esselâmü Aleyküm Ve Rahmetüllah. Hz. Nuh (a.s) şu şekilde duâ etmiştir. Allah'ım Annemi Babamı ve sana tüm iman eden kullarını bağışla. Anne ve Babası nın mümin olduklarını bu duâ dan anlamış oluyoruz.
   Bilgiler için Allah ( c.c ) Razı olsun inşaAllah.

melda 6D
Wed 12 October 2016, 06:41 pm GMT +0200
Allah razı olsun . Bu duayı kağıda yazmıştı Kuran kursu öğretmenimiz . Yarışmayı kazananlara ödül olarak kağıtlarda böyle dualar dağıtıyordu ben de kazanmıştım küçükken . O aklıma geldi . Hz Nuh a.s anne ve babası Müslüman ' dır.