- Hz. Muhammedin Sünnetiyle Desteklenen Tebliğ

Adsense kodları


Hz. Muhammedin Sünnetiyle Desteklenen Tebliğ

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
saniyenur
Wed 1 August 2012, 12:42 pm GMT +0200
Hz. Muhammed'in Sünnetiyle Desteklenen Tebliğ


Hz. Muhammed sadece yüce ahlâkî ve manevî kavramlar vazetmekle kalmamış, bunları kendi hayatında da uygulamıştır. Kendi uygulamadığı hiçbir şeyi hiç bir zaman vazetmemiştir. Onun takvası, iyiliği ve adaleti vasıtasıyla bu ahlâkî kavramların ge­çerli olduğu bir toplum tesis edilmiş ve bu kavramlar bu toplumun bütün üyüleri tarafın­dan yürürlüğe geçirilmiştir.

İslâm'ın ilk dönemlerindeki Müslümanların yüksek takva, iyilik ve toplumsal sorumluluk numuneleri göstermelerini ve akraba, dost, düşman, renk ve ırk ayrımı yapmadan ferdî ve toplumsal hayatlarında herkese mutlak adalet ilkesine göre davranmalarını sağlayan Örnek Yüce Peygamber asîl ve ilham kay­nağı olan tavırlarıdır.

Hz. Peygamber'in bu üstün tâlim ve terbi­yesi ile uygulamaları, ashabın düşünce ve fil­lerine yeni boyutlar getirmiştir; işte bu saye­de onlar tebliğ meşalesinin taşıyıcısı olmuş­lar, Hz. Peygamber'in söz ve fiillerini da­ha sonraki nesillerin yararına olmak Üzere kaydetmişlerdir.

Davetin olağanüstülüğü ve Hz. Muhammed'in sünneti sayesinde sahabeler günlük sos­yal münasebetlerinde en yüce takva, hayır ve adalet derecelerine ulaşmışlardır. Kur'ân bu durumu şu âyetle beyan etmiştir: "Muhammed ALLAH'ın elçisidir. Onun yanında bulu­nanlar, kâfirlere karşı şiddetli, kendi araların­da merhametlidirler. Onların rüku ve secde ederek ALLAH'ın lütuf ve rızasını aradıklarını görürsün, yüzlerinde secdelerin izinden ni­şanları vardır. Onların Tevrat'taki vasıfları ve İncil'deki vasıfları da şudur: ..." (48: 29).