- Hz. Muhammed Ve Zevceleri

Adsense kodları


Hz. Muhammed Ve Zevceleri

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
saniyenur
Tue 26 June 2012, 07:34 am GMT +0200
HZ. MUHAMMED VE ZEVCELERİ (I)

Daha önce de izah edildiği gibi Peygamber, aile münasebetlerini tesis ederken, onları karşılıklı muhabbet, nezaket ve hürmet duygularıyla sağlamlaştırmak için insanlığı en adil ve insanî kurallarla teçhiz etmiştir. Bu kurallar karı-koca arasındaki tabii hisleri nazan itibare almıştır. Onlara bu tabii his ve arzularım meşru evlilik bağları içinde tatmin edecek uygun ve makul vesileler vermiştir. Gayri meşru ilişkileri teşvik ve tahrik edici bütün kaynakları ve nikah kalesi dışında nefsi tatmin edici vasıtaları yasaklamıştır. Aynı zamanda, her iki tarafın meşru haklarını tarafgirlik yapmadan korumaya çalışmıştır. Bir tarafı diğer tarafın İstismarına ve tecavüzüne karşı koruyacak yeteri kadar tedbirleri almıştır.

Bu suretle, onların evlilikte iyi ve huzurlu bir hayat sürdürmelerini mümkün hale getirmek için her türlü gayreti sarfetmiştir. Bütün bu gayretlere rağmen, iki taraf karı-koca olarak birlikte yaşamayı mümkün görmüyorlarsa, onlara diğer tarafın hak veya duygularını incitip zarara sokmadan nikah kalesini bırakmaları için yol vermiştir. Yine bu meselelerde de onlara adalet ve şefkatle eşit muamele etmiştir. Her ikisi evlilik münasebetlerini karşılıklı anlaşmayla ve İslam Şeriatı'nm müdahalesiyle bırakmak için özel yollarla teçhiz edil­mişlerdir.

Böylece, evlilik içindeki haklarına ve ayrılıkta, onların hangisi olursa olsun, tabii arzuları hilafına yersiz ithamda bulunmadan tam bir itibar göstermiştir.

Şimdi biz ev halkı içinde bir koca olarak Hz. Muhammed'ın kişisel fiil ve davranışlarını ele almak istiyoruz ki, başkaları onun hayatından, evlilik ve aile İlişkilerinden kendileri için örnek bulabilsinler.