- Hz. Muhammed (sav) Hristiyan ve Yahudilere karşı nasıl davranıyordu?

Adsense kodları


Hz. Muhammed (sav) Hristiyan ve Yahudilere karşı nasıl davranıyordu?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Sun 2 April 2017, 01:50 pm GMT +0200
Hz. Muhammed (sav) Hristiyan ve Yahudilere karşı nasıl davranıyordu?

Peygamberimiz (asm) kendisine düşmanlık göstermeyen Hristiyan ve Yahudilere insaniyet ölçüleri içinde davranıyordu. Hasta olduklarında ziyaret ediyor, yardıma muhtaç olduklarında maddi ve manevi yardımda bulunuyordu. Sofralarında yemek yiyor; onlardan kız alınmasına müsaade ediyordu. Cenazelerine saygı duyuyor, onları öncelikle Allah'ın yarattığı bir insan olarak değerlendiriyordu.

İnsanların sınıflandırılmasına karşı çıkan Rasulullah (asm), toplumda insanları cinslerine, renklerine, dillerine ve mali konumlarına göre ayırmamış, herkesi eşit telakki etmiş, bunun sonucu olarak sahabeleri arasında hiçbir fark gözetmemiştir. Onun (asm) şefkati din, dil, ırk, renk, cinsiyet farkı gözetmeksizin evrensel bir boyuttaydı. Tek başına başlayıp sonra da kitleleri peşinden sürüklediği davasında Onun (asm) izlediği yol, herkese karşı hoşgörülü, merhametli ve alçakgönüllü olmaktı.

Nitekim bir gün bir Yahudinin cenazesini götürüyorlardı, mescidin önünden geçerken cenazeyi gören Hz. Peygamber (asm) ayağa kalktı. Sahabeden biri, “O Yahudidir...” dediğinde, Hz. Peygamber (asm), “Ama insan değil mi?” demiş ve insanlara olan saygısını bir kez daha göstermişti ümmetine.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Sevgi.
Sun 2 April 2017, 02:24 pm GMT +0200
Aleyna ve aleykümselam Efendimiz kendisine düşmanlık etmeyen Hırıstiyan ve Yahudilere iyi davranır onları ziyaret eder ölülerine saygı gösterirdi inşaAllah

Selma yrc 9
Sun 2 April 2017, 06:24 pm GMT +0200
Peygamberimiz kendine düşmanlık etmeyen Hrıstiyan ve Yahudilere iyi davranır onları ziyaret eder ölülerine saygı gösterirdi bizlerfe öyle olalım
Allah razı olsun

Bilal2009
Sun 2 April 2017, 07:03 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri Peygamberimizin yolundan ayırmasın Rabbim paylaşım için razı olsun

ceren
Sun 2 April 2017, 08:07 pm GMT +0200
Aleykumselam.Peygamber efendimiz hristiyan ve yahudilere hosgoru ve olculu davranırmis.Rabbim razi olsun paylasimdan...