- Hz. Muhammed için doğum saatinde program

Adsense kodları


Hz. Muhammed için doğum saatinde program

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sat 20 April 2013, 02:35 pm GMT +0200
Hz. Muhammed için doğum saatinde program


Kadıköy'deki Söğütlüçeşme Camisi'nde, Hz. Muhammed'in doğum saati olarak tespit edilen 04.00-06.00 arasında "Kutlu Doğum Gecesini İhya Programı" düzenlendi.

Kadıköy Müftülüğü'nce Kutlu Doğum Gecesi'ni ihya etmek üzere Söğütlüçeşme Camisi'nde düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Görevliler yer olmaması nedeniyle saat 04.00'da caminin kapılarını kapattı.

Farklı makamlarda okunan sala ile başlayan programda "teheccüd" olarak bilinen gece namazı toplu olarak kılındı.

Öncesinde cemaatin de eşlik ettiği Salat-ı Ümmiyelerin okunduğu gece namazının ilk 2 rekatını, bu yılın başında Fas'ta düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda dünya birincisi olan Kadıköy Osmanağa Camisi İmam Hatibi Yaşar Cuhadar kıldırdı.

İlk 2 rekattan sonra Kadıköy Müftülüğü'nün bu gece için oluşturduğu koro, Salat-i Kemaliye okudu. Teheccüd namazının ikinci 2 rekatını ise Fenerbahçe Camisi İmam Hatibi Fatih Akman kıldırdı.

Gece namazından sonra Selamiçeşme Camisi İmam Hatibi Bilal Arpakuş, koronun tekbirleri eşliğinde geldiği kürsüde Kur'an-ı Kerim okudu.

Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra koro, "Muhammed Dünyaya Geldi" ilahisini okudu ve tekbir getirdi.
Fenerbahçe Camisi müezzin kayyımı Numan Akbaş'ın Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra koro "Gül Yüzünü Rüyamızda Görelim Ya Resulallah" ilahisini seslendirdi.

İlahiden sonra Zühtüpaşa Camisi İmam Hatibi Adem Karabey, Süleyman Çelebi'nin Hazreti Peygamber için yazdığı   "Mevlid"in doğum anlamına gelen "Veladet" bahsini söyledi. Bu bölümün ardından yapılan kısa duadan sonra Fikirtepe Merkez Camisi Müezzin Kayyımı Kalip Keleş sabah ezanını okudu.

Gecenin son duasını tekbirler eşliğinde kürsüye gelen Kadıköy Osmanağa Camisi İmam Hatibi Yaşar Cuhadar etti.

Programın son ilahileri ise cemaatin de koroya eşlik ettiği "Canım Kurban Olsun Senin Yoluna" ve "Sevdim Seni Mabuduma" oldu.

"Onsuz cenneti bile ayrılık kabul etmişiz"

Programda cemaate seslenen Kadıköy Müftüsü İlyas Öztürk, 1442 yıl önce bu gece dünyayı şereflendiren, alemlere rahmet olarak gönderilen, risaletiyle insanlığı onurlandıran iki cihan güneşi Hazreti Muhammed'e salat ve selam getirerek konuşmasına başladı.

Camiye gelirken gördüğü kalabalıktan bahseden Öztürk, program esnasında dışarda kalan cemaatin olduğunu ve buna üzüldüğünü söyledi.

"Biz Peygamberimizi gerçekten çok seviyoruz" diyen Öztürk, programda okunan ilahilerden, Ashab-ı Kiram'ın Hazreti Peygamber'e olan sevgisinden bahsetti.

Öztürk, "Biz, 'Saba rüzgarı eğer yolun Mekke'ye Medine'ye uğrarsa şu garibin de selamlarını söyle' diyen bir kültürün mirasçılarıyız. Daha binlerce naat ve kasidelerimiz var. Onsuz cenneti bile ayrılık kabul etmişiz. Allah hepinizden razı olsun diyorum. Görev alan bütün personelime, din görevlilerimize, programların mutfak bölümünde olan imamlarımıza, siz cemaatimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Müftü Öztürk'ün konuşmasında sonra sabah namazını Arapgirli Hüseyin Avni Efendi İmam Hatipi Halit Altunkaynak kıldırdı.

Namazdan sonra Selamiçeşme Camii Müezzin Kayyımı Şükrü Asileren Haşr Suresi'nin son 3 ayetini okudu.

Program, af ve mağfiret dilenen, Hazreti Peygamber'in şefaati istenen dua ile sona erdi.
Programın sonunda cemaate ballı süt, çay, poğaça ve gül dağıtıldı.

AA

ehlidunya
Sat 20 April 2013, 05:57 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ;Günün  en beretli saatinde onsekizbin alemin en bereketli mübarek isanını peygamber efendimizi anmak ihya etmek ne kadar sevaptır anlatılmaz yaşanır allah programı yapandan gidenden razı olsun hizmetleri daim olsun

sümeyra
Sat 20 April 2013, 10:20 pm GMT +0200


      Böyle güzel bir günde ne kadar anlamlı ve ne kadar değerli bir program olmuş..Artarak devamını dilerim Rabbimden.. Orada olup o güzel kıraatleri dinlemek vardı ..Nasib tabii ki..

   Rabbim hepsinden razı olsun..

hafiza aise
Sun 21 April 2013, 01:18 pm GMT +0200
Aleyna ve aleykum selam ve rahmetullah ; çok güzel düşünülmüş. Alışılagelmedik bir program. Maşallah cemaatte hakkını vermiş. Hissetmek önemli olan. Hissedebilmek.O anı , dünyanın gezegenlerin bütün mahlukatın titrediği o anları hissedebilmek.