- Hz. Ademin Yaratılışı

Adsense kodları


Hz. Ademin Yaratılışı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
saniyenur
Sun 12 August 2012, 02:44 pm GMT +0200
HZ. ÂDEM 'İN YARATILIŞI

Bitki, hayvan ve insanın ortak belirgin ve esas özelliği, hayat sahibi olmalarıdır. Hayat, tabiatın en karmaşık fenomeni olup, eski za­manlardan beri filozofların, ediplerin, dinî önderlerin ve bilginlerin dikkatini çekmiştir. Bitki ve hayvan hayatı ile ilgili çalışmalar ve bilimlerdeki muazzam ilerlemeye rağmen, hayatın sırrı, eski zamanlardaki gibi halâ kar­maşıktır. Biyoloji bilginleri, canlılar alemin­deki türlü tezahürleriyle hayatın harikalarını seyretmekle ömürlerini tüketmekte, fakat ha­yatın kendisini anlayamamaktadırlar.

Canlıların en gelişmişi ve en mükemmeli, in­sandır. Diğer bir ifadeyle, canlıların kemâli, insanda toplanmıştır. Ancak bu, Darvincilerin iddia ettiği gibi, bir evrim sonucu olmamıştır. Çünkü insan Allah'ın yarattığı tamamen yeni ve benzersiz bir canlıdır. Tüm kâinatta, bu­günkü bilgilerimize göre, insanın hususiyeti ve emsalsizliği tartışmasızdır. J. Bronowski'nin dediği gibi, "İnsan müstesna bir yara­tıktır. Onu hayvanlardan üstün kılan bir çok özelliği vardır; bu yüzden manzarada bir şekil olmayıp-manzarayı biçimlendirendir. Zihnen ve bedenen tabiatın kâşifi, aynı zamanda her kıtada yuvasını -hazır bulan değil- kendisi ku­ran canlıdır. Çevremizde koşuşan, uçuşan, yüzen, gizlenen hayvan sürülerinin arasında, çevresinden bağımsız olarak hareket edebilen tek canlı, insandır. Aklı, zekâsı, dayanıklılığı çevreyi olduğu gibi kabullenmeyip, değiştir­mesini mümkün kılmıştır." (The Ascent of Man, Britisch Broadcasting Corporation, Londra 1981, sh. 19).

İnsan, diğer canlılardan temelde farklı bir tür olarak, apayrı ve benzersizdir. Hayvanlara benzer yanlan, bedenî ihtiyaçları gibi Özellik­leridir. Sahip olduğu yaratıcı hüneri ile hay­vanlardan ayrılır. Yeteneklerini bir araya getirerek planlar, icadlar, keşifler yapar; ve yete­neklerini daha karmaşık ve ince metotlarla kullanmayı öğrendiği vakit, buluşları daha ileri ve etkili olur... Tabiatın insana sağladığı ilmî düşünceler ve yetenekler... onu benzersiz yapar." (The Ascent of Man, sh. 20-24).

Böylesine hârika ve eşsiz bir tür nasıl meyda­na geldi? İlim adamları insanın menşeini, ke­sin olarak bulamamışlardır. Ancak birçok bi­yolog organik tekâmülden önce kimyasal bir tekâmülün meydana gelmiş olabileceği fikrin­dedir. Bu sebeple, hayatın kendi kendine can­sız maddeden oluştuğu fikrinde ısrar etmekte­dirler.

Fakat, Darwin'in teorisi, insanın menşeini açıklamakta ilmî bir temel olmaktan çıkarıl­mış, reddedilmiştir. Teoride birçok kopukluk­lar vardır. Darwin birçok şeyi yalnızca hay­vanlar âleminin gerçekleri olarak ele almıştır. Değişik hayvanların iskeletlerini incelemiş ve modern İnsanın maymundan evrimleştiği so­nucuna varmıştır. İnsanın maymuna tek bir benzerliğini ispatlayacak ilmî hiçbir delil yoktur. İnsanda, başka hiçbir canlı türünde görülmeyen, çevresinden yararlanmasını sağ­layan hârika bir yetenek ve kapasite vardır. Salt bilimsel verilerden Öte, Darwin'in daha Çok hayal gücü ve faraziyelerle hareket ettiği anlaşılmaktadır.