- Huzurlu yaşayan aile, toplumu güçlendirir

Adsense kodları


Huzurlu yaşayan aile, toplumu güçlendirir

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Tue 3 July 2012, 03:17 am GMT +0200
Huzurlu yaşayan aile, toplumu güçlendirir
   
GAZİANTEP Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar, huzurlu ve güçlü toplumların huzurlu ailelerle kurulabileceğini belirterek, “Ailenin mutluluğu ve mutsuzluğu toplumu ilgilendirir. Ailenin amacı, huzur ve mutluluğunu temin etmektir. Huzursuzluklar yaşandığında, usulüne uygun çözülmesi gerekir. Önemli olan, aileyi acı tatlı hatıralarıyla yaşatabilmektir” dedi.
 
Dekan Akpınar, Adana Eğitim Gönüllüleri Derneği’nce düzenlenen konferansta, “Hz. Peygamber’in (asm) İzinde İdeal Aile Modeli”ni anlattı. Konferanstan önce 5-6 Mayıs 2012 tarihlerinde Yeni Ümit ve Hira dergilerince Gaziantep’te düzenlenen, bin 200 dinadamı, bilimadamı ve kanaat önderinin bulunduğu “Sosyal Problemlere Peygamber Yolundan Çözümler” isimli anlatıldığı programa katılan Ahmet Baysal, Abdullah Çiçek ve Abdülcelil Turgut’un izlenimleri de dinlendi.

KUR’AN’I KERİM HUZURLU BİR HAYAT HAZIRLIYOR

Daha sonra söz alan Prof. Dr. Akpınar, insanlara hep idealin, çoğu zaman da ulaşılamaz ve yaşanamaz örneklerin sunulduğunu belirterek, bunun yanlışlığına dikkat çekti: “İdeal aile sunulurken bireyleri arasında olumsuzluk ve tatsızlığın hiç olmadığı resmedilmektedir. Oysa önemli olan yaşanamaz örnekler sunmak değil, hayatın içinden örneklerle onları ulaşılamaza değil, bizzat hayata hazırlamaktır.” İnsanın var olduğu yerde problemlerin de olacağını vurgulayan Dekan Ali Akpınar, Kur’ân’ı Kerîm’in, insanı bu dünyada huzurlu bir hayata hazırlarken öteki âlem için de cennete yönelttiğine dikkat çekerek, “Kur’ân, cahiliyye döneminin problemli insanlarından İslâmî dönemin altın neslini yetiştirmiştir. Onun sayesinde Mekke’nin eşkıyaları, Medine’nin evliyaları olmuştur. Kur’ân’ın tespit ve çözüm önerileri, hayatın içinden ve tamamen uygulanabilir niteliktedir. Kur’ân, uygulanamaz ve yalnızca teoride kalan önerilerde bulunmaz. İndiği ve bütünüyle yaşandığı dönemler, bunun açık göstergesidir.” şeklinde konuştu.

YENİASYA

sumeyye
Tue 3 July 2012, 11:44 am GMT +0200
s.a.. ; Kuran ve sünnet ışığında hayatımıza yön versek zaten bi iznillah sorunlar ortadan kalkacak ama dilde kalmamalı bu söylediklerimiz..Rabbim c.c. uygulamayi nasip eylesin ve O'nun c.c. rizasi için yaşayan kullarindan etsin..Amin amin amin..