- Hurma Kütüğü

Adsense kodları


Hurma Kütüğü

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Sat 10 July 2010, 04:47 pm GMT +0200
Hurma Kütüğü

Resûlullah (sallallâhu aleyhi ve sellem), Cuma namazlarında hutbe verdiği zaman bir hurma ağacı kütüğüne dayanıyordu. Daha sonra hutbe için bir minber yapıldı, Resûlullah (sallallâhu aleyhi ve sellem), minbere çıktı. Önceden dayandığı hurma kütüğü orada duruyordu. Kütük, inlemeye başladı. Peygamber Efendimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem), minberden indi, hurma kütüğünü tuttu, kucakladı. Kütüğün inlemesi azaldı, nihayet sustu. Resûlullah (sallallâhu aleyhi ve sellem), “Kütük bizden duyduğu Allah’ın zikri için ağladı” buyurdu.

Her şeyi yaratan Allah Teâlâ’dır. Bundan dolayı bütün varlıkların içinde Allah duygusu vardır. Allah’ın varlığını inkâr edenlerde bile Yaratıcı’ya olan bir bağlılık duygusu bulunmaktadır. Demek ki cansız bir varlık olarak bildiğimiz hurma kütüğü, Peygamber Efendimiz’den (sallallâhu aleyhi ve sellem)  etkilenmişti. Günümüzde bilimsel yollarla bitkilerin diğer canlılardan etkilendikleri belirlenmiştir. Bu ağaç parçası her ne kadar cansız da görünse bir mûcize olarak Resûlullah’ın (sallallâhu aleyhi ve sellem) kendisine dayanmasını hissediyordu. O hafta, Efendimiz’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) kendisine dayanmasından mahrum kalmıştı. Bu kütüğe bakarak insanların O’nun hakkında ne kadar duyarlı olmaları, O’ndan faydalanma fırsatını kaçırmamaları gerektiği ve O’na ne kadar ihtiyaçları olduğunu düşünmek lâzımdır.

kardelen7d
Fri 18 April 2014, 08:52 pm GMT +0200
ALLAH büyük ki sadece o mucizeler yapabilir insan bazen hz. Muhammedin kucakladığı kütük olmak istiyor.

8/A
Fri 18 April 2014, 09:23 pm GMT +0200
Bizlerde İNŞALLAH kalbimizi ALLAH ve Resulu'nün aşkı ile
donatıp şenlendirelim ki gönüller ALLAH demeye doymasın(...)

Zeynep7D
Fri 18 April 2014, 09:34 pm GMT +0200
Çok etkileyici bir olay . Tüm canlı ve cansız varlıkların alemlere rahmet olarak gelen güzel peygamberimizi sevgiyle , muhabbetle her zaman bağlı olmuşlar ve zikretmişlerdir. Bizde böyle bir peygamberim ümmeti olduğumuz için Rabbimize ne kadar dua etsek azdır.

reyyan
Fri 18 April 2014, 09:35 pm GMT +0200
Amin inş Kevser kardeşim, Rabbim bizleri değer bilmez,vefa yoksunu, nankör eylemesin. Her zaman O'nu anıp anlatanlardan oluruz inş.

ayşe
Wed 5 November 2014, 06:54 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuh ; cansız varlık diyerek geçiyoruz ama onlarından da aslında ruhlarının olduğunu unutuyoruz. Bizlerinde Efendimiz a.s a duyarsız kalmayıp , yolundan gitmemiz lazım.