- Hünsanın namazı zineti ve sünneti

Adsense kodları


Hünsanın namazı zineti ve sünneti

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Wed 30 March 2011, 01:17 pm GMT +0200
 

Hünsanın Namazı, Zineti Ve Sünneti:




Hünsa namaz kılarken erkek safları ile kadın safları arasında durur: Çünkü eğer erkekse, -namazı bozulmasın diye- kadınlar safında durması caiz olmaz. Eğer kadınsa, -namazlarını bozmamak için-erkeklerin safında durması caiz olmaz. Şu halde erkek safları ile kadın safları arasında durması gerekir.

Kadın saflarında kılarsa, erkek olmasına binâen namazını iade eder. Erkekler safında namaz kılarsa, kadın olması ihtimaline binâen sağındaki, solundaki ve tam arkasındaki namazlarını yeniden kılarlar. Kadın olacağı ihtimaline binâen hünsa-i müşkil baş Örtüsü ile namaz kılar ve kadın oturuşu ile oturur.

İpek elbise giyemez ve zinetler takamaz: Bu yasak onun erkek olması ihtimaline binâendir. Mahremlerinden başka ne bir erkek ve ne de bir kadın onunla baş başa kalamaz. Yanında bir mahremi bulunmadan yolculuğa çıkamaz: Bu yasak ihtiyata binâendir.

Hünsa-i müşkili sünnet etmek  için ona bir cariye satın alınır:

Zira açıkladığımız sebepden dolayı onu ne bir erkeğin ne de bir kadının sünnet etmesi caizdir. Ancak hünsa-i müşkil erkek de olsa, kadın da olsa; cariyesinin onun cinsiyet organına bakması caizdir. Sünnet edince; artık ona ihtiyacı kalmadığı için o cariye satılır.   Eğer malı yoksa, cariye beytü'1-mal parasıyla satın alınır: Çünkü bu müslümanların faydasınadır. Hünsa şehveti celbetmeyecek derecede yaşı küçükse, onu erkeklerin de, kadınların da sünnet etmeleri caiz olur. [6]




[6] Abdullah b. Mahmûd b. Mevdûd el- Mavsılî, El-İhtiyar Li-Ta'lîlî'l-Muhtar, Ümit Yayınları: 2/387-388.

gulsahkilicaslan
Fri 13 March 2020, 10:41 am GMT +0200
Çok değerli bilgiler teşekkür ederiz...

Bilal2009
Sun 15 March 2020, 04:37 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm Rabbim paylaşım için razı olsun

Sevgi.
Mon 16 March 2020, 12:08 am GMT +0200
Aleyküm selâm. Bilgiler için Allah razı olsun kardeşim