- Hükümet Ayasofya yı ibadete açsın talebi

Adsense kodları


Hükümet Ayasofya yı ibadete açsın talebi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Thu 17 May 2012, 12:41 pm GMT +0200
Hükümet Ayasofya'yı ibadete açsın talebi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Ayasofya'nın bir an önce ibadete açılmasını istedi

İstanbul'un fethinin 559. Yıldönümü yaklaşırken, Ayasofya'nın ibadete açılması tartışmalarına Anadolu Gençlik Derneği de katıldı. Dernek yetkilileri Ayasofya Meydanı'nda basın açıklaması yaparak fethin yıl dönümünde meydanda cemaatle namaz kılacaklarını açıkladı. Basına açıklamalarda bulunan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, fethin yıl dönümünde coşku ile kutlama yapacaklarını belirtti.

Turhan, Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasıyla ilgili de düşüncelerini dile getirdi. İstanbul'un fethi ile birlikte Bizzat Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrildiğini belirten Turhan, "Sultan Fatih, İstanbul'un fethinde büyük bir kalabalıkla Ayasofya'ya gelip burada ilk cuma namazını kılmış, Ayasofya da resmen cami olmuştur. Ayasofya'da kılınan bu ilk Cuma namazında hutbeyi Fatih Sultan Mehmet okumuş, namazı da Akşemseddin kıldırmıştı. Bilindiği gibi 1934 yılından bu yana Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye çevrilen Ayasofya ibadete kapalı bir şekilde durmaktadır. Fatih'in bizlere emaneti olan Ayasofya ibadete açılacağı günü beklemektedir" ifadesini kullandı.

Turhan, hükümete de seslenerek "Hükümetimiz, 78 yıldır Kur'an'a hasret olan Ayasofya'yı ibadete açmalıdır. Zincirler kırılsın Ayasofya açılsın." dedi. Turhan ayrıca, 26 Mayıs günü Ayasofya Meydanı'nda cemaatle namaz kılacaklarını ve herkesin bu namaza davetli olduğunu sözlerine ekledi.

Cihan