- Hollandada 1500 kişilik iftar çadırı

Adsense kodları


Hollandada 1500 kişilik iftar çadırı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Wed 1 September 2010, 12:21 am GMT +0200


Hollanda’nın Rotterdam kentinde hafta sonunda kurulan iftar çadırında 1500 kişiye yemek verildi.

İslam ve Diyalog Vakfının öncülük ettiği çadırın açılışına katılan Rotterdam’ın Fas kökenli Belediye Başkanı Ahmed Aboutalep, toplumu kaynaştıran bu tür etkinliklere destek verdi.

Aboutalep, Türklerin Rotterdam’ın merkezinde böyle bir etkinlik düzenlemelerini "harika" diye nitelendirdi. Hollanda’da son yıllarda İslam ve Müslümanlara dönük yoğun eleştiriler yapıldığını hatırlatan Aboutalep, "İftar çadırı gibi girişimler Hollanda’da zor günler geçiren Müslümanların doğru tanıtılmasına yardımcı oluyor" dedi.

Rotterdam Belediye Başkanı, geçen seneki çadırın açılışına da katıldığını hatırlatarak, "Aslında Hollanda’da yaşayan yabancılar gönüllü işlerde son derece etkin, Ama bunu sadece kendi toplumlarıyla sınırlı tutuyorlar. Oysa toplumun geneline yaymak lazım" dedi.

İftar çadırını kuran İslam ve Diyalog Vakfı temsilcisi Sinan Evsen, Türkiye’de Ramazan ile bütünleşen iftar çadırı geleneğini Hollanda’ya taşımaya geçen yıl karar verdiklerini söyledi.

İki gün boyunca yaklaşık 1500 kişiyi ağırladıklarını kaydeden Evsen, sadece Müslümanların değil, diğer dinlerden insanların da çadıra geldiklerini anlattı. Evsen, "İftar çadırı önyargıların kırılmasına, insanların birbirini daha yakından tanımasına vesile oluyor" diye konuştu.

Milliyet