- Hollanda İslam Merkezi Vakfı'ndan iftar

Adsense kodları


Hollanda İslam Merkezi Vakfı'ndan iftar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
selsebil
Sun 13 September 2009, 10:48 pm GMT +0200


Hollanda'da 37 yılı aşkın süredir faaliyetlerine ara vermeden devam eden Hollanda İslam Merkezi Vakfı (SICN), önceki akşam Rotterdam'da bir iftar yemeği verdi.

İş dünyasından siyasetçilere, belediye yetkililerinden sivil toplum temsilcilerine geniş bir yelpazeden katılımın olduğu iftar programına 200 civarında seçkin davetli topluluğu katıldı.

Rotterdam Esnaflar Kulübü Salonu'nda gerçekleşen iftar sofrasında kısa bir konuşma yapan SICN Genel Koordinatörü Haydar Akkaya, Hollanda'daki Müslüman toplumun dini, kültürel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılama noktasında yaklaşık 40 yıldır çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Akkaya, "Hollanda'daki sivil toplum kuruluşlarımız, işverenlerimiz ve siyasilerimizle, bu güzel iftar akşamında bir araya gelelim istedik. Ramazanlar kardeşliğimizi, sevgimizi, hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız günlerdir. Ramazan-ı Şerif ayı birlik ve beraberliğin, kardeşliğin ve dostluğun en sıcak şekilde hissedildiği, dargınlıkların unutulduğu, insanların barıştığı, kardeşçe kucaklaştığı, manevi değerlerin yaşandığı, aktarıldığı ve kuvvetlendirildiği aydır." dedi.

Öte yandan SICN tarafından her yıl gerçekleştirilen 'Multifestijn' adlı kültür şöleninin dördüncüsünün, 13 - 16 Mayıs 2010 tarihleri arasında Utrecht kentinde yapılacağı açıklandı.

SICN Genel Koordinatörü Haydar Akkaya'nın davetlilerle tek tek ilgilendiği geceye çok sayıda önemli isim katıldı.