- Hollanda da alkolü tartışıyor

Adsense kodları


Hollanda da alkolü tartışıyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Sun 27 May 2012, 09:50 am GMT +0200
Hollanda da alkolü tartışıyor
   
Son yıllarda alkol kullanma yaşının iyice düştüğü Hollanda’da, alkol ürünlerini satın alma yaşının yükseltilmesi gündemde. Hollanda Belediye Sağlık Teşkilâtı, şu an 16 olan alkol satın alma yaşının 18’e çıkarılmasını talep etti.
 
Hollanda da alkolü tartışıyor
Son yıllarda alkol kullanma yaşının iyice düştüğü Hollanda’da, alkol ürünlerini satın alma yaşının yükseltilmesi gündemde. Gençler arasında alkol kullanma oranlarının artması üzerine harekete geçen Hollanda Belediye Sağlık Teşkilâtı (GGD), şu an 16 olan alkol satın alma yaşının 18’e çıkarılmasını talep etti.
Aynı zamanda marketlerde alkol ürünlerinin satışına yasak getirilmesini ve ülke genelinde alkol fiyatlarına asgarî bir sınır konulmasını da savunan GGD Müdürü Lauren de Vries, yaptığı açıklamada, bir şişe suyun bir biradan pahalı olmaması gerektiğini söyledi. Alkol ürünlerinde indirim yapılmasına da karşı çıkan Vries, kolay erişim ve ucuzluğun tüketimi özendirdiğini belirterek, dile getirdiği tedbirlerle ilgili olarak Sağlık Bakanı′yla görüşeceğini kaydetti. Alkol kullanma yaşı 10’a kadar düşen Hollanda’da zehirlenerek hastaneye kaldırılan çocuk sayısı giderek artıyor. Araştırmalara göre, 2011 yılında alkolden zehirlenerek hastaneye kaldırılan çocuk sayısı bir önceki yıla kıyasla yaklaşık yüzde 30 oranında artış gösterdi.
Kamuya açık alanlarda içki kullanmanın yasak olduğu ülkede, küçük yaşlardaki çocukların daha çok hafta sonlarında ve eğlencelerde alkol tükettikleri belirtiliyor. Daha önce bir takım tedbirler alan hükümet, küçük yaştaki çocuklara alkol satan işyerlerinin ruhsatlarını iptal etmeye varan tarzda cezalar verebiliyor. 

YENİASYA