- Hocaefendi'den açlık çeken Afrika halkına yardım

Adsense kodları


Hocaefendi'den açlık çeken Afrika halkına yardım

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Wed 27 July 2011, 05:30 pm GMT +0200
Hocaefendi'den açlık çeken Afrika halkına yardım

Doğu Afrika ülkelerini etkisi altına alan son 50 yılın en büyük kuraklığı nedeniyle, milyonlarca insan açlık tehlikesi ile karşı karşıya.

11 milyondan fazla insanın ölüm riski taşıdığı afet nedeniyle yardım kampanyaları da hız kazandı. Fethullah Gülen Hocaefendi de Kimse Yok mu Derneği aracılığı ile Doğu Afrika ülkelerine sesli ve yazılı eserlerinin telifinden elde ettiği 10 bin dolar geliri bağışladı. Tarihinin en şiddetli kuraklığını yaşayan kara kıta için Kimse Yok mu Derneği'nin yardım kampanyasına cep telefonu operatörlerinden "ACLIK" yazıp 5777'ye SMS atarak 5 TL bağışta bulunulabiliyor.

Ramazan süreci boyunca 55 ülkeye iftar malzemeleri ulaştıracaklarını belirten Kimse Yok mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk, Afrika'nın doğusunu etkisi altına alan kuraklık nedeniyle Uganda, Etiyopya ve Sudan'a öncelik vereceklerini belirtti. Bölgede yaşanan sorunu tespit etmek amacıyla dernek gönüllülerinin Afrika'nın doğusuna gönderildiğini söyleyen Öztürk, "Gönüllülerimizle birlikte ilk etapta yaklaşık 150 bin dolarlık yardımı bölgeye ulaştırdık. Bu parayla su ve gıda yardımı dağıtılacak." diye konuştu.

Son 50 yılda görülen en büyük kuraklık nedeniyle Somali başta olmak üzere Kenya, Etiyopya ve Cibuti'de büyük bir kıtlık yaşanıyor. Bulundukları yerlerden göç etmek zorunda kalan binlerce insan, yiyecek ve barınma imkânı ümidiyle mülteci kamplarına akın ediyor. Yürüyerek yapılan bu göç sırasında zaten yıllardan beri açlığın pençesinde yaşayan yüzlercesi yollarda hayatını kaybediyor. Durumun vahameti karşısında Birleşmiş Milletler, geçtiğimiz günlerde dünya devletlerini acil yardıma çağırmıştı.

zaman