- Hırsızlık tekrar ederse elden sonra ne kesilir ?

Adsense kodları


Hırsızlık tekrar ederse elden sonra ne kesilir ?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Tue 5 June 2012, 05:47 pm GMT +0200
14- HIRSIZLIK TEKRAR EDERSE ELDEN SONRA NE KESİLİR?


4891- Haris b. Hatib (r.a)’tan rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v)’e bir hırsız getirildi de: “Onu öldürün” buyurdu. “Ey Allah'ın Rasûlü! Bu adam sadece hırsızlık yaptı” dediler. Yine: “Onu öldürün” buyurdu. Yine: “Ey Allah'ın Rasûlü! Bu adam sadece hırsızlık yapmıştır” dediklerinde: “Öyleyse elini kesin” buyurdu. Adam sonra tekrar hırsızlık yaptı, bu sefer ayağı kesildi. Ebu Bekir zamanında tekrar hırsızlık yapınca, tüm elleri ve ayakları kesilmiş oldu yine beşinci sefer hırsızlık yapınca Ebu Bekir şöyle dedi: “Rasûlullah (s.a.v) onu öldürün dediğinde bu adamı daha iyi biliyormuş.” Ve adamı öldürülmesi için bir gurup gence teslim etti. Onlardan biri de Abdullah b. Zübeyr idi. Başkan tayin ettiler. O vurduğunda onlar da vurdular ve adam öldü. (Sadece Nesâi rivâyet etmiştir.)


Bilal2009
Mon 6 August 2018, 03:26 am GMT +0200
Esselamu aleyküm Hırsızlık toplumu bozan unsurlardan sadece biridir Ancak en guclulerindendir Osmanlı tarihine de bakacak olursak Osmanlı'nin 6 asır dünyaya kök salmasinin altında yatan yegane sebeplerden biri de İslam ile yönetilmesiydi Zira İslam adaletin uygulandığı tek çaredir

ceren
Mon 6 August 2018, 12:13 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Islamda suçu önlemek için cezalar verilirdi.hırsızlık yapan kişinin de elini keserlerdi.Rabbim razı olsun paylasimdan kardeşim. ..

Sevgi.
Tue 7 August 2018, 03:12 am GMT +0200
Aleyküm selam bir kişi hırsızlık yapmaya devam ederse en sonunda öldürülebilir