- Hipnozla sancısız doğum

Adsense kodları


Hipnozla sancısız doğum

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Thu 6 October 2011, 12:19 pm GMT +0200
Hipnozla sancısız doğum

Bilinçli bir doğum ve sonrası için eğitim alan anne adayları, eğitimle hamileliklerini acısız bir doğumla noktalıyor. Kadın Hataları ve Doğum Uzmanı Operatör Dr. Ayşe Duman yönetiminde verilen hipnoz eğitimiyle anne adayları sancısız doğum yapıyor.

Anne adaylarının çok korktuğu normal doğum, 'Keyifli Doğum Programıyla' kâbus olmaktan çıkıyor. Anne adayları 'doğal doğumu' uzmanlar gözetiminde ağrısız ve sancısız noktalıyor. Anadolu Kadın ve Hamile Holistik Sağlık Akademisi' bünyesinde 8 haftalık akademik eğitimden geçen anne adayları bu süreçte Hipnoz, EFT (Duygusal Özgürleşme), İmajinasyon, Yoga-lates, Nefes Egzersizi, Gevşeme Teknikleri dersleri alarak eğitimlerini tamamlıyor. Kadın Hataları ve Doğum Uzmanı Operatör Dr. Ayşe Duman yönetiminde verilen eğitimlerde 'ağrısız doğum' hakkında bilimsel detaylara da kavuşan anne adayları, eğitimler sonunda 'ağrısız doğumla' hamileliklerini tamamlıyor.

AMELİYATLI DOĞUM RİSKİ YÜKSELTİYOR

Ameliyatlı doğumun, normal bir doğum olarak algılanmaması gerektiğini belirten Operatör Dr. Ayşe Duman, sezeryanla doğumun, normal doğumun mümkün olmadığı durumlarda yapılabileceğini belirtiyor. Duman bebeğin zarar görme ihtimali karşısında ya da anne adayı çok hasta ve kan basıncı tehlikeli sayılabilecek kadar yüksek ise tavsiye edilebileceği uyarısını yaparak, "Sağlık sorunu olmayan anne adayları kesinlikle sezaryen yaptırmamalı" diyor. Sezaryenin, ciltte kalıcı hasara neden olduğunu belirten Duman, "Sadece ciltte oluşan hasar değil, ameliyatla yapılan doğumlarda aynı zamanda iyileşme süresi normal doğuma göre çok daha uzun sürebiliyor" dedi.

DOĞUM DEĞİL AMELİYAT

Prof. Dr. Demir, anne karnındaki bebeğin vajinal yol ile doğmasının mümkün olmadığı durumlarda karın duvarı ve rahme yapılan cerrahi kesiden bebeğin doğumunun gerçekleştirilmesi işlemi olan sezaryanın birinci sınıf bir ameliyat olduğunu, tercih edilmesi gereken yöntemin bebek ve anne için herhangi bir risk söz konusu değilse normal doğum olduğunu bildirdi.

"Dr. Ayşe Duman'a göre, ameliyatlı doğuma giren anne adayları, sonraki doğumda daha büyük riskler alıyor. Anneleri normal doğuma hazırlamak için 'Keyifli Doğum Programı' eğitimi veren Duman, normal doğumun anneliğin bir parçası olduğunu belirterek, "Normal doğumu, bebeğinizin aileye katılış şölenine dönüştürebilirsiniz" şeklinde konuştu.

Türkiye dünya birincisi

Türkiye'de yüzde 48'lerde olan sezaryanla doğum oranının bazı Avrupa ülkelerinde bunun yarısı bile olmadığını belirten Dr. Ayşe Duman sezaryanda Avrupa ortalamasının yüzde 20 olduğunu belirterek, "Amerika'da bu rakam yüzde 30'lar civarında. Türkiye ise sezaryen ile doğumda yüzde 48'le Birleşmiş Milletler raporuna göre dünyada ilk sırada yer alıyor" dedi.

İdeal doğum için bunlara dikkat

İdeal bir doğal doğum, anne adayının 'Kadınlık Kimliği'ni çok iyi tanıması gerekiyor. Dr. Duman'a göre Kadın, kimliği ile barışık hale geliyor. Bu bakış açısıyla bedeninde var olan tüm programları çalıştırmayı öğreniyor. Kadını kadın yapan programlardan en özelinin, 'annelik' durumunun farkındalığına varmak olduğunu belirten Duman, "Anneliğin ne olup ne olmadığını öğrenir. Bu farkındalıkla lohusalık depresyonları, emzirme sorunlarında ciddi oranda azalma olur. Anneliği doğru yaşamak aile bağlarını çocuk-anne ilişkisini olumlu yönde geliştirir.

yenişafak