- Hindistandaki üniversiteye Risale-i Nur bölümü açılacak

Adsense kodları


Hindistandaki üniversiteye Risale-i Nur bölümü açılacak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Tue 12 June 2012, 03:36 pm GMT +0200
Hindistan'daki üniversiteye Risale-i Nur bölümü açılacak

Bediüzzaman Said Nursi'nin Risale-i Nur eserlerinin Hindistan'daki üniversitelerde ders olarak okutulmasının ardından şimdi de bunun için özel bölüm açılıyor.

Tıptan mühendisliğe kadar birçok bölümün okutulacağı 'Markazu Ssaquafathi Ssunniyya' eğitim kurumunda Risale-i Nur için ise ayrı bir departman oluşturulacak. Markaz olarak da bilinen eğitim kurumu, yeni üniversite kompleksi yapmayı planlıyor. Bu yapının içinde Risale-i Nur için özel bir departman inşa edilecek. Bir buçuk milyon öğrencisi bulunan Markaz'dan üniversite rektörünün de aralarında bulunduğu üst düzey bir heyet, Türkiye'yi ziyaret etti.

30 Ocak'ta Hindistan'da Said Nursi sempozyumu gerçekleştirdiklerini hatırlatan Markaz'ın yöneticisi Dr. Hakkim Azhari, "Ondan sonra Bediüzzaman'ın mesajını herkese ulaştırma kararı aldık." ifadesini kullanıyor. Hindistan'da İslamiyet'in ilk kabul edildiği yer olan Kerala eyaletinde yapılan sempozyuma, 1 milyon kişi katılmıştı. Müslümanların yüzde 90'ının ehl-i sünnet olduğu Hindistan'da sempozyumun ardından insanların Bediüzzaman'ın eserlerine ilgisinin arttığını söyleyen Azhari, şu an üniversitede ders olarak okutulmaya başlanan Risale-i Nur'un, Urducaya çevrilmesinin ardından bir Hint dili olan Malayalam'a da çevrilmesinin planlandığını aktarıyor. Bediüzzaman Hazretleri'nin, eserlerinde bahsetmiş olduğu Medresetüzzehra'nın bir numunesi hükmünde görülebilecek bu üniversiteye öncelikle Türkiye'den öğretmenler getirilmesi planlanırken, Azhari, en kısa zamanda Risale-i Nur adına Hintli öğretmenlerin yetişmesini diliyor. Kerala'da yapımına başlanılan kompleksin 2 yıl içinde açılması, 5 yılda da tamamen bitmesi planlanıyor.

zaman