- Hindistan’da ‘Sonsuz Nur’un ışığında buluştular

Adsense kodları


Hindistan’da ‘Sonsuz Nur’un ışığında buluştular

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Sat 16 March 2013, 02:08 pm GMT +0200
Hindistan’da ‘Sonsuz Nur’un ışığında buluştular



Hindistan’da ‘Sonsuz Nur’ yarışmasının ödül töreni yapıldı. Hindu lider Swami Agnivesh, “Müslüman ve diğer dinlere mensup kişilerin yarışmaya katılmış olması Hazreti Muhammed’in mesajının Hindistan’da doğru okunduğuna işarettir.” dedi.

İslam Eğitim Sosyal ve Kültürel Vakfı (MESCO) önderliğinde Hindistan’da düzenlenen ‘Sonsuz Nur’ yarışmasının ödül töreni, Hindistan’ın tüm etnik ve dini gruplarını bir araya getirdi. Yeni Delhi’deki Habitat Kongre Merkezi’nde gerçekleşen törene, Hindistan’ın önde gelen Müslüman kanaat önderlerinin yanı sıra Hindistan Azınlıklar Bakanı K. Rahman Khan ve Hindu, Budist, Hıristiyan, Mecusi ve Sih dinlerinin temsilcileri katıldı. Tüm din temsilcileri, Hz. Muhammed’in (sas) insanlığın kurtuluşu için sevgi dilini kullandığı görüşünde birleşerek ‘İslam şiddet dini değildir’ mesajını verdi. Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Peygamberimiz Hz. Muhammed’i (sas) anlattığı Sonsuz Nur adlı eseri okuyan 110 bin kişinin katıldığı yarışmayı dereceyle bitiren 20 kişiye toplamda 15 bin dolar para ödülü verildi.

Yarışmanın jürisi görevini Hin-distan’ın önde gelen İslam alimleri üstlendi. Mecusi lider Homi Dalla ise, “Hintli Müslüman kardeşlerimizin de Gülen’in mesajını iyi anlayarak şiddetten uzak bir protesto metodu seçmeleri takdire şayan bir hareket.” ifadelerini kullandı. Organize Heyeti Sekreteri Dr. Muhammed Fakruddin, Hintli Müslümanlar olarak Hocaefendi’nin eseri üzerinden belgeseller ve yarışmalar yaparak gençleri aydınlatmaya devam edeceklerini dile getirdi. Törende Fethullah Gülen Hocaefendi’nin gönderdiği mesaj da okundu. Hocaefendi, özetle şunları söyledi: “Hindistan gibi büyük bir ülkenin şerefli insanlarının, alimlerinin, bilgelerinin yapmış olduğu bu takdire şayan girişimi bütün kalbimle tebrik ediyorum.” İngilizce, Urduca ve Hintçeye tercüme edilen ‘Sonsuz Nur’ sınavında birinciliği kazanan mühendis Ragıp İqbal, 1.000 dolarlık ödülün sahibi oldu.

zaman