- Hilali görenler müslüman kimseler mi olmalı ?

Adsense kodları


Hilali görenler müslüman kimseler mi olmalı ?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Thu 24 May 2012, 01:50 pm GMT +0200
8- HİLALİ GÖRENLER MÜSLÜMAN KİMSELER Mİ OLMALI?


2085- İbn Abbas (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: “Bir bedevi Rasûlullah (s.a.v)’e geldi ve hilali gördüm” dedi. Rasûlullah (s.a.v): “Allah’tan başka gerçek ilâh olmadığına ve Muhammed’in de O’nun kulu ve Rasûlü olduğuna şahitlik eder misin?” dedi. Bedevi: “Evet” deyince, Rasûlullah (s.a.v), Müslümanların oruca başlamalarını ilân etti. (Tirmizî, Savm: 7; Dârimi, Savm: 6)

2086- İbn Abbas (r.a)’den rivâyete göre, bir bedevi Rasûlullah (s.a.v)’e geldi ve: “Hilali bu gece gördüm” dedi. Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: “Allah’tan başka ilâh olmadığına Muhammed’in de O’nun kulu ve elçisi olduğuna şahadet eder misin?” diye sordu. Bedevi: “Evet” deyince; Rasûlullah (s.a.v): “Bilal’e kalk insanlara ilân et, yarın oruç tutsunlar” dedi. (Tirmizî, Savm: 7; Dârimi, Savm: 6)

2087- Abdurrahman b. Zeyd b. el Hattab (r.a)’den rivâyete göre, bizzat kendisi, Ramazan mı yoksa Şaban mı diye şüphe edilen bir günde halka hitap ederek şöyle dedi: “Beni dikkatlice dinleyin! Ben Rasûlullah (s.a.v)’in ashabıyla beraber oturup konuştum ve onlara sordum. Rasûlullah (s.a.v)’in şöyle buyurduğunu naklettiler: “Hilali görünce oruca başlayın tekrar bir hilali daha görünce orucu bırakın, bu usule devam edin hava bulutlu olur da göremez iseniz Ramazan’ı otuz güne tamamlayın. İki kişi hilali gördüklerini söylerlerse, oruca başlayın ve orucu bırakın.” (Müsned: 18137)

melda 6D
Wed 26 September 2018, 06:04 pm GMT +0200
Selamün aleyküm . Rabbim dinimizi hakkiyla yaşamayı nasip etsin inşallah . Allah razı olsun paylaşım için kardeşim.

ceren
Wed 26 September 2018, 07:08 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Rabbim bizleri hakkiyla orucunu tutan ibadetini eden müslümanlardan eylesin inşallah. ...

Sevgi.
Thu 27 September 2018, 01:14 am GMT +0200
Aleyküm Selâm. Rabbim bizleri herdaim Rızasına uygun şekilde orucunu tutanlardan eylesin inşaAllah
  Bilgiler için Allah Razı olsun