- Hilal konusunda değişik rivayetler

Adsense kodları


Hilal konusunda değişik rivayetler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Thu 24 May 2012, 01:44 pm GMT +0200
13- HİLAL KONUSUNDA DEĞİŞİK RİVAYETLER

2097- Huzeyfe b. Yeman (r.a)’dan rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: “Ramazan’ı karşılamak için hilali görmeksizin oruca başlamayın veya Ramazan ayından önceki ayın sayısını tamamlayın ve oruca öyle başlayın, hilali görünceye kadar veya önceki ay gibi sayıyı otuza tamamlayıncaya kadar oruca devam edin.” (Ebû Davud, Savm: 8 )

2098- Rıb’î (r.a) Rasûlullah (s.a.v)’in ashabından bir kişiden naklediyor Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: “Şaban ayının günlerini tamamlamadan veya hilali görmeden Ramazan’a başlamayınız. Hilali görünce veya Şaban ayını tamamlayınca oruca Ramazan’ı karşılamak için başlamayınız. Hilali görmeden veya Ramazan’ı otuza tamamlamadan orucu bırakmayınız.” (Ebû Davud, Savm: 8 )

2099- Rıb’î (r.a)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: “Hilali gördüğünüzde Ramazan orucuna başlayın yine diğer hilali gördüğünüzde de orucu bırakın, hava bulutlu olursa Şaban ayını otuza tamamlayınız. Eğer daha önce hilali görürseniz oruca başlayın. Daha önce hilali görmeniz hariç, Ramazan’ı otuza tamamlayın.” (Ebû Davud, Savm: 8 )

2100- İbn Abbas (r.a)’tan rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: “Hilali görerek oruca başlayın yine diğer hilali görerek orucu bitirin. Eğer hilal ile aranıza bulut girmişse Ramazan’ı otuza tamamlayın. Ramazan ayını karşılamak için bir iki gün önce oruca başlamayın.” (Ebû Davud, Savm: 8 )

2101- İbn Abbas (r.a)’tan rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: “Ramazan’ı karşılamak maksadıyla Ramazandan önce oruç tutmayın, hilali görerek oruca başlayıp hilali görerek orucu bırakın. Eğer hava bulutlu olursa Ramazan’ı otuza tamamlayın.” (Ebû Davud, Savm: 8 )


Bilal2009
Fri 5 October 2018, 07:10 am GMT +0200
Esselamu aleyküm Rabbim bizlere Ramazan orucuna yeniden ulaşmayı ve hakkıyla tutmayı nasip eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun

ceren
Fri 5 October 2018, 02:01 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Rabbim bizleri hakkiyla ve vaktiyle orucunu tutan kullardan olalim inşallah. ...