rray
Salihalp
Sun 27 June 2010, 11:10 pm GMT +0200
Bir genç hafızlığını tamamlarken her gün sabaha kadar Kur’an’ı hatmeder. Bundan dolayı da sabah derslerine yorgun ve bitkin olarak çıkar. Durumu öğrenen hocası Kur’an’ı bu şekilde okumasını arzu etmediği için bir gün onu karşısına alır ve: “Evladım! Biliyorsun Kur’an, indiği gibi okunmalıdır. Bu gece sen Kur’an’ı, karşında ben varmışım gibi oku.” tavsiyesinde bulunur.
Genç gider ve Kur’an’ı hocasına okuyormuş gibi okur. Sabah huzura geldiğinde: “Efendim, bu gece Kur’an’ı ancak yarısına kadar okuyabildim.” der. Bunun üzerine hocası: “Pekâla bu gece de Efendimiz’e okuyor gibi oku!” emrini verir. Talebe şaşkınlık ve heyecan içinde Nebîler Serveri’nin huzurunda olduğu düşüncesiyle o gece daha dikkatli okur. Ertesi gün de üstadına Kur’an’ın ancak dörtte birini okuyabildiğini söyler.
Üstadı talebesindeki manevi yükselişi görünce: “Bugün de o emin melek Cebrail’in Efendimiz’e (sallallahu aleyhi vesellem) tebliğ ettiği anda dinliyor gibi oku!” der. Talebesi ertesi gün “Vallahi üstadım, bugün ancak bir sure okuyabildim.” der.
Üstadı son adımı atar: “Evladım! Şimdi de onu binlerce hicabın verasında bulunan Yüce Rabbimiz’in huzurunda okuyor gibi oku! Düşün ki O seni dinliyor ve Kur’an’ı senle mukabele ediyor!” Talebe ertesi gün gözyaşları içinde üstadına gelir ve şöyle der: “Üstadım! Fatiha’dan başladım ilk ayetleri okudum; ama ‘İyyâke na’budu’ demeye bir türlü dilim varmadı. Çünkü ‘Sadece sana kulluk yaparım!’ diyemedim.
admin
Sun 27 June 2010, 11:21 pm GMT +0200
rabbim bizlere huzuru ilahi makamında okur gibi okumayı nasib ve müessir kılsın...
neslinur
Mon 28 June 2010, 04:37 am GMT +0200
rabbim bizlere huzuru ilahi makamında okur gibi okumayı nasib ve müessir kılsın...
Amin Amin Amin..
Rabbim bizleri yalnız O'na kul eylesin inş..
Allah c.c. razı olsun bu değerli paylaşım için.. +Rep
sumeyye
Sat 22 November 2014, 01:03 am GMT +0200
s.a.. , hayirli dualara amin amin amin insaallah...Kur'an-i Kerim'i okurken verecegimiz önemi üstadi talebesine örneklerle çok güzel anlatmis..Rabbim c.c bizlerin de bu hassasiyetle okumamizi nasip etsin.
Rüveyha
Sat 22 November 2014, 12:55 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetullah.Mevlam razı olsun kardeşim..
‘Sadece sana kulluk yaparım!’ diyemedim, diyor kardeşimiz , hergün beş vakit namazımızda düşünmeden okuyoruz işte.İnşaAllah bizler de Mevlamızı göre göre, hissede hissede kelamını okuyanlardan oluruz..Mevlam bizlere yardım etsin inşaAllah.
mevlüdekalınsaz
Sat 22 November 2014, 08:52 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam. .. maşallah.çok güzel bir kissa..Allah razı olsun..
Kendi adima Kuran ı hiç böyle okumadım belki de okuyamadim ne yazikki...
Rabbim aczityetimi,gaflet imi affeylesin..Rabbim Kuran ı hakkıyla yaşayabilmeyi nasip eylesin inşallah. .
ceren
Sat 22 November 2014, 10:40 pm GMT +0200
Aleykümselam.Kur anı nasıl okuduğunun önemi çok büyüktür.Tecvidine dikkat etmeli,kurallarına uymalı.Rabbim kur anı hakkıyla okumayı nasip etsin bizlere inşallah....
yagmur_7-c
Mon 27 April 2015, 09:11 pm GMT +0200
eselamu aleykum;
Hakikat Allah'ı görerek ,Allah'ı hissederek ,kendini sorguya çekerek,sureleri anlayarak okumak..rabbim adabıyla okuyup,adabıyla Kuran'ı yaşayanlardan etsin inşalalh..
RAMAZAN 7/D
Wed 29 April 2015, 06:35 pm GMT +0200
Ve Aleykümüs Selam . Kur'an-ı Kerimi sanki Rabb'imizin huzurundaymış gibi okumalıyız . Böyle okursak hem güzel okumaya çalışırız , hem anlayarak okuruz . Rabbim bizlere Kur'an-ı Kerimi gerçekten anlayarak okumamızı nasip etsin .
Haktan7/b
Wed 29 April 2015, 06:38 pm GMT +0200
rabbim bizlere huzuru ilahi makamında okur gibi okumayı nasib ve müessir kılsın...
Amin , Amin , Amin .
Paylaşım İçin Allah Razı Olsun .
aysegul999
Wed 29 April 2015, 07:14 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullah ; Kuran-ı Kerim'i okurken gafletle değil uyanık bir kalple okumalıyız. allah c.c razı olsun çok güzel bir paylaşım.
Kevšer
Sun 6 September 2015, 10:45 pm GMT +0200
Aleykümüsselam ecmain.Çok güzel paylaşımdı. Rabbim Razı olsun kardeşim.
Müslüman için Kur’an-ı Kerim asla ihmal edilemeyecek kadar önemlidir, mücellâ dinimizin temelidir. Öncelikle ibadetlerimiz Kur’an’sız olmaz. Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeliyiz ki namazlarımızda kıraatimiz doğru olsun, namazlarımız Rabbimiz indinde kabul buyurulsun. Çünkü kıraat namazın farzlarındandır.
Sonra Kur’an-ı Kerim rehberimizdir. Fahr-i Kainat Efendimiz s.a.v. buyurmuştur ki:
“Size iki şey bıraktım, bunlara sarılırsanız sapmazsınız. Bunlar Allah’ın kitabı ve benim sünnetimdir.” (Buhârî)
Mustafa/Samed
Wed 9 September 2015, 07:36 pm GMT +0200
Ve Aleykümüsselam. Allah bizlere Kuran'ı doğru bir şekilde okumamızı nasip eylesin.
Rüveyha
Wed 9 September 2015, 08:17 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam.Âmin ecmain İnşaAllah .Çok güzel bir kıssa gerçekten.Rabbim kıssadan hakkıyla hisse çıkarmayı nasip eylesin.Ne yaparsak yapalım Huzuru İlahide yapıyor idrakiyle yapalım İnşaAllah.
Bilal2009
Thu 10 September 2015, 09:43 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah, Kur'an-ı Kerim'i anlamını bilerek ve düşünerek okumalıyız. Ancak böyle tat alabiliriz. Rabbim (celle celalühü) bizleri ibadetlerden tat alanlardan eyelsin.
AyşeSungur7-B
Sun 10 January 2016, 08:22 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm ve rahmetullah; Kur'an-ı Kerim'i anlayarak, düşünerek, dikkatli bir şekilde okumalıyız. Ancak bu şekilde gerçek bir keyifle okumuş oluruz.
Allah razı olsun.
damla6d
Sun 10 January 2016, 08:56 pm GMT +0200
Selamun aleykum..Kuran'ı okuyamamasının nedeni o anda düşünüyor olması.O anda ilk baştaki gibi okuyamazdı.Çünkü o ilk başta kendini dinlemeden ve anlamadan okuyordu.Ama son okuduğunda sözlerini anlayarak okudu.Bu yüzden sadece sana kulluk yaparım dediği kısmı okuyamadı.Allah ona iyi bir kulluk yapmayı bize nasib eylesin inşAllah..Allah c.c. razı olsun..
Edanur 8/D
Sun 10 January 2016, 09:26 pm GMT +0200
Aleykümüsselam.
Allah c.c razı olsun.Çok güzel bir kıssa.
Rabb im Kuran ı okuyup anlamayı nasip etsinn..
Allah c.c razı olsun
Alican 7-B
Sun 10 January 2016, 10:00 pm GMT +0200
Rabbim bizlere huzuru ilahi makamında okur gibi okumayı nasib ve müessir kılsın...
Amin amin amin ecmain. Ne güzel dua etmişsiniz hocam. Bizler inşAllah hep Kur'an-ı Kerim'in anlamını bilerek okuruz. Allah c.c razı olsun.
ceren
Sun 10 January 2016, 10:19 pm GMT +0200
Aleykumselam.Hakkiyla kur an okuyan ve faziletine eren kullardan olalim insallah....
cihanbag
Wed 16 March 2016, 08:20 pm GMT +0200
Allah kuranı güzel bir şekilde okumayı nasip
eder hatim yapmayı nasip eder amin amin. inşallah.
Melike Üstün 7/B
Wed 16 March 2016, 08:55 pm GMT +0200
Ve aleykumsselam.
Kuranı Kerimi anlayarak,hissederek okumak gerekir. Baştan sağma okursak eğer yanlış olabilir ve günaha girememize neden olur.
Nursima 7/B
Wed 16 March 2016, 09:03 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuh.Kur'an çok önemlidir.Özellikle onu tane tane,yavaş ve anlaşılır bir şekilde okumamız gereklidir.Kur'an-ı Kerim'i anlayarak ve anlamını öğrenerek okuyalım inşAllah.
HALACAHAN
Mon 4 July 2016, 10:17 pm GMT +0200
Kuranı kerimin anlamını bir anlayabilsek zaten dünya hayatımız da cenet olacak kullugu en guzel mertebesine kavusabirliz bile..Allah razi olsun ..
melda 6D
Tue 5 July 2016, 12:56 am GMT +0200
Selamun aleykum . Gerçekten etkileyici bir olay. Biz nasıl okuyoruz . Rabbim Kuran ı hakkıyla okumayı yaşamayı nasip etsin inşallah.