- Herkes Kur'an-ı Kerim'in anlamıyla buluşmalı

Adsense kodları


Herkes Kur'an-ı Kerim'in anlamıyla buluşmalı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
neslinur
Mon 8 February 2010, 12:16 am GMT +0200


Bursa İlim Kültür Ahlak ve Çevre Derneği (BİKAÇED) ile Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu (KAB) tarafından düzenlenen 'Kur'an'ı Kerim'i ve Mealini Güzel Okuma Yarışması Marmara Bölge Finali' Bursa Mihraplı Camii'nde yapıldı

Yarışmada birinci Kocaeli Fevziye İmam Hatibi Faruk Çoban olurken, ikinci ve üçüncü açıklanmadı. Birbirinden güzel sesli Kur'an bülbüllerinin perfonmansı Bursalıları mestetti.

Mihraplı Camii'nde yapılan finale Bursa, Sakarya, Kocaeli, Kırklareli ve Karabük illerinden 5 kişi katıldı. Yarışma için Mihraplı Camii'ye yaklaşık 5 bin kişi geldi. Yarışmanın jüri üyeliğini ise Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı'nın da aralarında bulunduğu 5 kişi yaptı.

Bursa İlim Kültür Ahlak ve Çevre Dernek Başkanı Fatih Genç, Türkçe konuşan ve anlayan herkesi, Kur'an-ı Kerim'in anlamıyla buluşturmayı amaçlamadıklarını belirterek, "İnancımızın temel kaynağı olan Kur'an'ın anlaşılmasına yönelik yapılacak hizmetleri önemsediğimiz için böyle bir çalışmanın içerisine girmiş bulunuyoruz. Yarışmada, gönüllerimizin pası silindi." dedi.

Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz ise yarışmanın büyük bir heyacan içerisinde geçtiğini kaydetti. Müftü Gündüz, "Kur'an'ı Kerim okuma yarışmasına gösterilen ilgi bizleri memnun etmiştir. Kur'an bülbülleri kulaklarımızın pasını sildi." diye konuştu.

Yarışmada, Kocaeli Fevziye Camii İmam Hatibi Faruk Çoban birinci oldu. Diğer dereceler ise açıklanmadı. Yarışmanın birincisine bir turizm şirketi tarafından Umre seyahati ile çok sayıda hediye verildi. Diğer yarışmacılara ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar çeşitli hediyeler verdi. Yarışma sonrası vatandaşlara aşure ikram edildi.