- Her Şeyde Örnek

Adsense kodları


Her Şeyde Örnek

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Sat 10 July 2010, 04:47 pm GMT +0200
Her Şeyde Örnek

Hz. Peygamber’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) arkadaşlarından Câbir b. Abdullah’a bir kimse gusül abdestinin nasıl alınacağını sordu. Hz. Câbir, abdesti ve ne kadar suyla alınacağını anlattı. Tabiî ki Resûlullah’tan (sallallâhu aleyhi ve sellem) öğrendiği şekilde yani sünnete göre anlatıyordu.

Soruyu soran kişi, gusül abdesti için bu kadar suyun kendisine yetmeyeceğini söyleyerek karşı geldi. Câbir b. Abdullah bu duruma kızdı ve şöyle dedi: “Saçı senden daha çok ve kendisi de senden daha hayırlı olan zâta bu kadar yetiyordu.” Hz. Câbir’in hayırla yâdettiği kimse Peygamber Efendimiz’di (sallallâhu aleyhi ve sellem).

Hz. Peygamber’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) ashâbı (arkadaşları) her hareketlerinde Ona uymaya, Ona benzemeye çalışırlardı. Gusül abdesti alırken de örnekleri O (sallallâhu aleyhi ve sellem) idi. Sünnete uyma konusunda itiraza tahammül edemiyorlardı. Çünkü onlar İslâm Dini’nden önceki hayatın ne kadar yanlış olduğunu bildiklerinden İslâm Dini’ni bir nimet olarak görüyorlar ve din ile, Hz. Peygamber (sallallâhu aleyhi ve sellem) ile ilgili konularda herkesin duyarlı olmalarını istiyorlardı.

kardelen7d
Fri 18 April 2014, 08:56 pm GMT +0200
zaten herşeyin bir bileni yokmu bu tür karşı çıkmalara dayanamıyor insan Hz. Muhammede o su yetiyorda sana nasıl yetmiyor.

8/A
Fri 18 April 2014, 09:11 pm GMT +0200
ESSELAMÜ ALEYKÜM VE RAHMETULLAHİ VE BEREKATÜH(...)
ALLAH'ın bize verdiği en büyük nimetin farkında bile değiliz....
Dünyaya Müslüman olarak gelmenin bizler için ne kadar hayırlı ve muhteşem
nimet olduğunu anlamak gerek ve Peygamberimiz(s.a.v.)'in ashabının yaptığı
gibi dinimi Sünnetleri ile yaşamalıyız(...)
ALLAH hepimizi İslam alemine hayırlı kimseler eylesin İNŞALLAH(...)

Zeynep7D
Fri 18 April 2014, 09:38 pm GMT +0200
Bizlerde Peygamberimizi örnek alarak yanlış ve eksik davranışlarımızı tamamlamalıyız.

mevlüdekalınsaz
Sat 19 April 2014, 03:52 am GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetulahi ve berakatuh; Karanlıklar içinden çıkmış Ay gibi parlayan ve bütün insanlığa en güzel örneği teşkil eden Efendimiz(sallahu aleyhi ve sellem) her sözü ve tavrı ile mükemmel bir insandı...
Rabbim bizlere,Efendimiz(sallahu aleyhi ve sellem)'in ashabı gibi O'nu sevmeyi,aşkıyla yanmayı,her hareketinde O'na uymayı ve O'na benzemek için bütün gayretimizle çalışabilmeyi nasip elesin....Rabbbim bizleri O'nun sevgisinden,nurundan,hidayetinden ve sünnetinden ayırmasın.....