- Her santiminde 8 bin bakteri var

Adsense kodları


Her santiminde 8 bin bakteri var

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Thu 20 October 2011, 10:19 am GMT +0200
Her santiminde 8 bin bakteri var


Buzdolabı, kuşkusuz hayatımızı kolaylaştıran beyaz eşyaların başında geliyor.

Ancak İngiliz araştırmacıların yürüttüğü bir araştırma, sebzeden meyveye kadar birçok gıda ürününü kolayca saklayabilmemize imkân sağlayan buzdolabının, sanıldığının aksine 750 kat daha fazla bakteriyi bünyesinde bulundurabileceğini ortaya koydu. Özellikle sebze malzemelerinin konulduğu kısımda çok sayıda bakteri birikebildiğine işaret eden araştırmacılar, buzdolabının her santimetrekaresinde yaklaşık 8 bin bakteri bulunabildiğini gözlemledi. Çünkü çeşitli hastalıklara davetiye çıkarabilen salmonella, e.coli ve listerya gibi mikropların çoğu buzdolabının bu gözüne konulan sebzelerden çıkıyor. Araştırmayı yürütenlerden Paul McDonnell, bir buzdolabının en önemli özelliğinin, içerisindeki gıdaları muhafaza etmek ve bakteri oluşumunu en aza indirgemek olduğunu söylüyor. Öte yandan bir buzdolabının performansının sıcak havalarda belli olduğuna işaret eden McDonnell, buzdolabının nemli ortamının bakteri üretimini kolaylaştıracağını kaydederek, buna mahal verilmemesi gerektiğini ifade ediyor. McDonnell, bazı buzdolaplarının içindeki havayı iyonize ederek hava kaynaklı bakterileri yok ettiğini belirtiyor. Birçok üretici firmanın bu özelliği tercih ettiğine değinen McDonnell'e göre, böylece bakterilerin üremesi engellenebilir. Bunun yanı sıra, McDonnell, sık sık ve titiz bir şekilde yapılacak buzdolabı temizliğinin sağlık açısından faydalı olabileceğini dile getiriyor.

Zaman

sumeyye
Thu 20 October 2011, 01:26 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; önemli bir konu buzdolaplarını daha temiz tutmak gerekli hijyen açısından..Rabbim (c.c.) razı olsun.

mavi derinlik
Thu 20 October 2011, 11:17 pm GMT +0200
    Ve aleykümselam.. Kapalı bir mekana bu kadar gıda maddesini doldurmak tabiki dikkatli olmamız halinde fayda sağlar.. Kâr edeyim derken zarar da olmamak için çok dikkat etmeliyiz temizliğine..

sümeyra
Fri 21 October 2011, 10:11 am GMT +0200


   Buzdolabı temizliğinde, karbonatlı su kullanmak tavsiye ediliyor..Herhalde ortamın bakteri üretmesine bir nebze de olsa yardımcı oluyor bu..paylaşmak istedim..Herkese hayırlı,sağlıklı günler diliyorum..