- Her mektubum bir aşure olur

Adsense kodları


Her mektubum bir aşure olur

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Thu 8 December 2011, 02:35 pm GMT +0200
Her mektubum bir aşure olur

Bismillahirrahmanirrahim

Yirmi Yedinci Mektuba ilhak edilecek, kardeşlerimizin bazı yeni fıkralarını size gönderdim. Hakikaten bu fıkralar ve umum Yirmi Yedinci Mektubun fıkraları çok faidelidirler. Ehemmiyetli, tatlı, hoş, güzel mânâlar, dersler; teşvik, teşci eder hisler vardır.

Ben kendim onlardan tatlı istifade ediyorum; tembel olduğum zaman bana ehemmiyetli bir teşvik kamçısı oluyor. Her neyse...

Kardeşlerim, gücenmeyiniz; bir miktardır sizlere mektup yazdığım zaman birbirinden uzak meseleleri topluyorum; her mektup bir aşure olur. (Barla Lâhikası, Yirmi Yedinci Mektup ve Zeyilleri)

Bediüzzaman Said Nursi

Yirmi Yedinci Mektup: Bu Mektup, Risale-i Nur Müellifinin talebelerine yazdığı ayn-ı hakikat ve çok letâfetli, güzel mektupları ile, Risale-i Nur talebelerinin Üstadlarına ve bazan birbirlerine yazdıkları ve Risale-i Nur’un mütalâasından aldıkları parlak feyizlerini ifade eden çok zengin bir mektup olup, bu mecmuanın üç dört misli kadar büyüdüğü için, bu mecmuaya ilhak edilmemiştir. Müstakilen, Barla, Kastamonu, Emirdağ Lâhikaları olarak neşredilmiştir.