- Her gece yatarken neden Âmenerrasulü okunur

Adsense kodları


Her gece yatarken neden Âmenerrasulü okunur

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Hadice
Sat 20 November 2010, 04:10 pm GMT +0200
Her gece yatarken neden Âmenerrasulü okunur?


“Aklı başında hiçbir adam görmedik ki Bakara Suresi’nin son iki ayetini okumadan uyusun.” Bu söz Hz. Ömer ile Hz. Ali’ye (ra) aittir. Bakara Suresi’nin son iki ayetinin ne kadar önemli olduğunu Kainatın İftihar Tablosu’ndan bizzat işitmişler ve bu iki ayeti hayatları boyunca uyumadan önce okumuşlar.

Hz. Peygamber “Amenerrasulü” diye başlayan Bakara Suresi’nin son iki ayeti hakkında bakın neler buyuruyorlar: “Her kim geceleyin Bakara Suresi’nden bu iki ayeti okursa ona yeter.” “Allah Teala, Bakara Suresi’ni iki ayetle sona erdirdi ki, bunları bana, Arş’ın altındaki bir hazineden verdi. Bunları öğreniniz, kadınlarınıza, çocuklarınıza belletiniz, öğretiniz. Çünkü bunlar salattır (namazdır), hem duadır, hem Kur’an’dır.”

Efendimiz’in (sas) bu kadar önemle vurguladığı Bakara Suresi’nin son iki ayetinin meali hakikaten çok muazzam hele de bu günlerde daha da bir anlam kazanıyor. Şöyle ki; “Peygamber, Rabbi tarafından kendisine ne indirildi ise ona iman etti, müminler de. Onlardan her biri Allah’a, meleklerine, kitaplarına ve resullerine iman etti. “O’nun resullerinden hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz.” dediler ve eklediler “İşittik ve itaat ettik ya Rabbena, affını dileriz, dönüşümüz Sana’dır.

Allah hiçbir kimseyi güç yetiremeyeceği bir şekilde yükümlü tutmaz. Herkesin kazandığı iyilik kendi lehine, işlediği fenalık da kendi aleyhinedir. Ya Rabbena! Eğer unuttuk veya kasıtsız olarak yanlış yaptıysak bundan dolayı bizi sorumlu tutma. Ya Rabbena! Bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ya Rabbena takat getiremeyeceğimiz şeylerle bizi yükümlü tutma. Affet bizi, lütfen bağışla kusurlarımızı, merhamet buyur bize. Sensin Mevlamız, yardımcımız. Kafir topluluklara karşı Sen yardım eyle bize.”

Şimdi teklifimizi yapalım: Efendimiz’in buyurduğu gibi bu iki ayeti bir hafta içinde bilmiyorsak önce kendimiz öğrenelim sonra eşlerimize, çocuklarımıza öğretelim ve bugünden itibaren her gece yatmadan önce mutlaka okuyalım.


ALINTI

Kaan8/B
Fri 26 December 2014, 08:20 pm GMT +0200
cok guzel bir sure Allah razi olsun

saniye
Fri 26 December 2014, 08:34 pm GMT +0200
Amenerrasulunun ne kadar güzel bir anlamı var değil mı? İnş efendimizin bu uygulamasını bizler de   yaparız.

mevlüdekalınsaz
Fri 26 December 2014, 09:03 pm GMT +0200
“Aklı başında hiçbir adam görmedik ki Bakara Suresi’nin son iki ayetini okumadan uyusun.”

bu sözü ilk  duyduğum  dan itibaren yatmadan önce  amenerrasulü ve ayetel kürsi yi okumayı adet edinmiştim..ama her okuyuşumda da acaba bu sözün ifade ettiği anlam nedi r diye düşünüyordum.
Allah razı olsun..öğrenmiş oldum inşallah vesilenizle..

MEHMET/8/A/ENES
Fri 26 December 2014, 09:44 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuh,  Rabbim Kur' an ile bizleri ahlaklandırsın. Kuran-ı Kerim'i mealiyle okumayı bizlere nasib eylesin.

halim
Fri 26 December 2014, 11:30 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; İnsaallah bu amelle yasayanlardan oluruz allah razi olsun

Rüveyha
Sat 27 December 2014, 01:01 am GMT +0200
Ve Aleykümusselam ve rahmetullah. Mevlam bizleri aklı başımız da eylesin inşaallah.Amenerrasulüyu insaAllah uyumadan okumayı adet ediniriz. Rabbim razı olsun.

RAMAZAN 7/D
Mon 26 October 2015, 09:05 pm GMT +0200
Ve Aleyküm Selam . İnşALLAH okuyalım . Vesilenizle bu güzel seyi ogrendik .
Rabb'im Bakara suresinin son 2 ayetini okumadan yatırmasın İnşALLAH .

Rüveyha
Mon 26 October 2015, 10:10 pm GMT +0200
İnşaAllah bu konuda daha gayretli olalım.Bugünden sonra İnşaAllah Efendimizin bu mübarek tavsiyesini her daim yerine getirelim.Rabbim razı olsun.