- Her durumda abdesti en güzel şekliyle almak

Adsense kodları


Her durumda abdesti en güzel şekliyle almak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Wed 9 November 2011, 01:42 pm GMT +0200
Bölüm: 39

 HER DURUMDA ABDESTİ EN GÜZEL ŞEKLİYLE ALMAK


51- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Allah’ın günahları ne ile sildiğini ve dereceleri ne ile yükselttiğini size haber vereyim mi?” Sahabîler: “Evet Ya Rasûlullah!” dediler. Buyurdu ki: “Her türlü zorluklara rağmen abdesti en güzel şekliyle almak, mescidlere namaz kılmak için giderken adımları çoğaltmak, bir namazdan sonra diğer namazı kılmak için büyük bir arzuyla beklemek. İşte tüm bunlar, sizin ibâdetler konusunda en büyük cihadınızdır.” (Müslim, Tahara:14; İbn Mâce, Tahara: 58)

52- Kuteybe (r.a.), aynı hadisin bir benzerini Abdulaziz b. Muhammed’den ve el A’lâ’dan naklederek şu ilaveyi yapmıştır: “İşte ribât’ınız budur, işte ribât’ınız budur, işte ribât’ınız budur.” (Müslim, Tahara: 14; Nesâî, Tahara: 107)

 Tirmîzî: Bu konuda Ali, Abdullah b. Amr, İbn Abbâs, Abîde (Ubeyde de denilir) b. Ömer, Âişe, Abdurrahman b. Âiş el Hadremî ve Enes’den de hadis rivâyet edilmiştir.

Tirmîzî: Ebû Hüreyre’nin bu konudaki hadisi hasen sahihtir.

El A’lâ b. Abdurrahman; Yakup el Cühenî el Hurakî’nin oğludur ve hadisçiler yanında güvenilen biridir.

HALACAHAN
Mon 30 May 2016, 07:29 pm GMT +0200
Selamun aleykum ..Geniş zamanda abdesti en güzel şekilde alabiliyoruz ..Ama işimiz olduğunda kendi nefsime söyleyim hizlica  alıyorum .. Inşaallah hem namazimkzi hakkiyla kilariz.. Abdestimizi en güzel şekilde alırız..Ayrıca serbest alırken suyu israf etmememizde gerekiyor..

Bilal2009
Mon 30 May 2016, 07:50 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah. Abdest günahların dökülmesine bir vesiledir.  Rabbim bizleri abdesti dosdoğru alan kimselerden eylesin. Rabbim paylaşım için razı olsun.