- Her dinde bir ibadethane vardır

Adsense kodları


Her dinde bir ibadethane vardır

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
selsebil
Mon 5 October 2009, 06:07 pm GMT +0200


Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Nevzat Sabri Akın, her dinde ibadethanenin mevcut olduğunu, camilerin de Müslümanların ibadet mekanları olduğunu söyledi.

Of Müftülüğü'nün Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle düzenlediği seminerde konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Nevzat Sabri Akın, her dinde ibadethanenin mevcut olduğunu, camilerin de Müslümanların ibadet mekanları olduğunu söyledi.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Of Müftüsü Mehmet Genç yaptı. Müftü Genç, İslamiyet'in birlik, beraberlik, yekvücut olma dini olduğunu hatırlatarak, "Bunu da herkesin ibadet ederken yüzünü yeryüzünün ilk mabedi olan Kabe'ye çevirmesinden anlıyoruz." dedi.

Daha sonra kürsüye Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Nevzat Sabri Akın geldi. Camiler ve din görevlisinin işlevini asrı saadetten günümüze örneklerle açıklayan Akın, her dinde ibadethanenin mevcut olduğunu camilerin de Müslümanların ibadet mekanları olduğun vurguladı.

Seminere Milli Eğitim Müdürü İsmail Yıldız, Halk Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, çok sayıda din görevlisi ve vatandaş katıldı. Program sonunda seminere katılanlara günün anısına Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan Namaz İlmihali ve gül hediye edildi. Hafta kapsamında ayrıca bugün belediye önünde kan bağışı kampanyası ile müftülük site camiinin açılışı gerçekleştirildi.