- Her bitkisel ilacı çocuğunuzda denemeyin

Adsense kodları


Her bitkisel ilacı çocuğunuzda denemeyin

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Wed 1 August 2012, 01:43 am GMT +0200
Her bitkisel ilacı çocuğunuzda denemeyin



Son aylarda bitkilerin hastalıklarda tedavi amacıyla kullanılmasında artış gözleniyor.

Uzmanlar, özellikle çocuklara her bitkisel ilacın verilmemesi gerektiğini dile getiriyor.
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Alerji Bilim Dalı Başkanı ve Çocuk Alerji ve Astım Akademisi Derneği Sekreteri Prof.Dr.Nihat Sapan, birçok TV kanallarında ve gazetelerde boy gösteren doktor olmayan kişilerin önerilerinin hastalara şifa vermesi amacıyla öne çıkarıldığını söyledi. Tıp mesleğinin göz ardı edildiğini öne süren Sapan, bu tip programlarda ya da gazete sayfalarında genellikle hastalıkların tedavilerinin doktorlar tarafından yapılır gibi bir cümle kullanılarak sorumluluktan kaçınılmaya çalışıldığını kaydetti.

İlaçların birçoğunun (örneğin en çok kullandığımız Aspirin) bitkilerden elde edilen ürünler olduğunu belirten Prof. Dr. Sapan, "Bitkiler, ilaç olarak kullanılmadan önce çok uzun süren araştırma döneminde çeşitli testlerden geçerek insanlardaki etki ve yan etki profili belirlenmekte ayrıca kullanılacak olan doz miktarı tespit edilmektedir. Bu konuların gözardı edilmesiyle sadece kaba bir hesaplamayla kullanılması önerilen bitkisel ürün tedavisi iki önemli yanlışa neden olabilecektir. Bu ilaçlara bel bağlayan hastaların, doktorlar tarafından kendilerine önerilen ilaçları ihmal etmeleri durumunda hastalıkları ilerleyebilir. İlaçların yan etkileri gibi bitkisel ürünlerin de toksik yani zehirli etkileri ortaya çıkabilir." dedi.

ÇOCUKLARA İLACI DOKTOR TAVSİYE ETMELİ


Çocukluk yaşlarında bitkisel ürünlerin kullanımı daha bir kompleks olay olduğunu anlatan Sapan, çocuk yaşlarda alerjik hastalıkların daha kolay gelişebileceği için, bitkisel ürünlerin kullanımının çeşitli alerjik tablolara yol açabildiğini vurguladı. İlaç kullanımının uzmanlık gerektiren bir konu olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Nihat Sapan şöyle devam etti: "Çocuklarda ilaçların kullanımı ise mutlaka çocuk doktorlarının önerisi ya da denetimi ile olmalıdır. Uygun olmayan kullanımlar hastalığı ilerletebileceği gibi, çeşitli alerjik bulgulara yol açarak hastalıkları daha zorlaştırabilir. Medya mensuplarının bu konuda duyarlı davranmaları, popülist yaklaşımlardan kaçınmaları çok önemlidir."

Cihan

hafiza aise
Wed 1 August 2012, 11:50 am GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuh ; çocuklar çok daha hassaslar. Deterjanlardan bile alerji olabiliyorlar. çocuklara verilmesi gereken ölçülerde önemli.
Ki bitkisel otlar herkesede iyi gelmiyor. Büyüklerde bile sorunlar oluşturuyor bazen. Dikkatli olmak gerekir iyileştirelim diye çocukları hastanelik etmeyelim allah muhafaza

sumeyye
Wed 1 August 2012, 12:55 pm GMT +0200
a.s.. ; Bu bitkisel ilaçlarin yan etkileri de vardir bebeklere vereceğimiz gidalara bile çok dikkat etmemiz gerekken bitkisel ilaçtan uzak durulmali..Rabbim c.c hayirli ve sağlikli nesil nasip eylesin..