- Her 100 çocuktan 5 i migren hastası

Adsense kodları


Her 100 çocuktan 5 i migren hastası

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Tue 21 June 2011, 10:18 am GMT +0200
Her 100 çocuktan 5'i migren hastası


Yazdır Nöroloji Uzmanı Dr. Filiz Gözeten Yetiker, okul çağı çocuklarının yüzde 20’sinde migren tipi baş ağrısı görüldüğünü ve her 100 çocuktan 5'inin migrenli olduğunu söyledi.
Çocukluk çağı migrenine tanı koymanın erişkinlerden daha zor olmasının önemli bir sorun olduğunu belirten Dr. Yetiker, çocukluk çağı migreni tanısı koyabilmek için Kranial MRI ve EEG gibi tetkiklerle diğer hastalıkların dışlanmasının ve iyi bir öykü alınmasının gerektiğini ifade etti.

Dr. Yetiker, migren tipi baş ağrısı olan çocukların yüzde 70’inde ailesel yatkınlık olduğunun altını çizdi. Çocukluk çağı migreninin şiddetli baş ağrısı, karın ağrısı, bulantı, kusma, çocuğun oyun oynamaması ya da oyununu yarıda kesip eve gelmesi, baş dönmesi atakları gibi bulgularla seyredeceğini söyleyen Yetiker, “Çocuklarda aynı erişkinler gibi baş ağrısı sırasında ışıktan ve sesten rahatsız olabilirler.” dedi.

Anne ve baba olarak çocuğun rol yaptığını düşünmeden önce onu iyice gözlemlemesi gerektiğini kaydeden Yetiker şöyle devam etti: "Çocuğunuz kendini kötü hissettiğini söylediği zaman sevdiği şeyleri yapmıyor, örneğin; televizyon izlemiyor, çikolata yemiyor, oynamıyor ise migren atağından şüphelenin. Ayrıca çocuğunuzun dersten kaçmak ya da istediğimiz bir şeyi yapmak istemediği için baş ağrısını uydurduğunu düşünerek çocuğunuzu bu önemli sorun ile yalnız baş etmek zorunda bırakmayın."

Haber7