- Hemşireler haftalarını kutladı

Adsense kodları


Hemşireler haftalarını kutladı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Fri 13 May 2011, 12:59 pm GMT +0200
Hemşireler, haftalarını kutladı



Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Hemşireler Haftası nedeniyle anıt önünde tören düzenlendi


   
Ereğli Devlet Hastanesi ve özel hastanede çalışan hemşireler günlerini,Atatürkanıtına çelenk koyarak kutladı.

Her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler Haftası, Ereğli'de anıt önünde düzenlenen tören ile kutlandı. Ereğli Devlet Hastanesi başta olmak üzere özel hastanede çalışan hemşireler anıt önünde toplandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ardından çelenkler konuldu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ereğli Devlet Hastanesi Başhemşire Yardımcısı Nurhane Şen yaptı. Şen, hemşirelerin hastaları sağlığına kavuşturmak için çalıştığını ve yaptıkları mesleğin kutsal olduğunu söyledi. Şen şöyle dedi:

"Geçmişten günümüze tıp bilimi, çok önemli aşamalar kaydetmişsağlıksistemlerinin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. Dünyada modern hemşireliğin kurucusu Florence Nıghtıngale'in doğum günü olan 12 Mayıs günü 'Hemşireler Günü' 12-18 Mayıs tarihleri arası ise 'Hemşirelik Haftası' olarak kutlanıyor.Birleşmiş Milletler2010 yılını Florence Nıghtıngale'in ölümünün 100. yıl olması sebebiyle Hemşirelik Yılı olarak ilan etmiştir. Hemşirelerimiz, gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli hizmetler üstlenmektedir. Ülkemizin her köşesinde, köylerde ve kentlerde, kimi zaman zor çalışma şartları altında, görevlerini özveriyle gerçekleştirerek halkımızın sağlığına hizmet etmektedir. Hemşirelik bir bilimdir. Çünkü sanatların en güzeli olan 'İnsanı Sevmeyi' gerektirir."
Devlet Hastanesi Başhemşire Yardımcısı Nurhane Şen, konuşmasının ardından hemşirelerin haftasını kutladı.

CİHAN