- Helal gıda denetçisi yetiştiriliyor

Adsense kodları


Helal gıda denetçisi yetiştiriliyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Mon 6 September 2010, 12:14 am GMT +0200


'Yaz Dönemi 1. Helal Gıda Denetçisi Sertifika Programı'na katılan kursiyerlere belgeleri törenle verildi

Dünya Helal Gıda Birliği Derneği, güvenilir gıda maddesi için veteriner hekim, gıda mühendisleri, ziraat mühendisleri ve kimya mühendislerinin de aralarında bulunduğu gönüllü kişileri 'helal gıda denetçisi' olarak yetiştiriyor.

Dünya Helal Gıda Birliği Derneği tarafından 'Helal Gıda Standartları ve Denetim Prosesleri' ile ilgili yapılan program çerçevesinde, 'Yaz Dönemi 1. Helal Gıda Denetçisi Sertifika Programı'na katılan kursiyerlere belgeleri törenle verildi. Eğitim programı dâhilinde, aralarında veteriner hekim, gıda mühendisi, ziraat mühendisi ve kimya mühendislerinin bulunduğu 21 kişi eğitim gördü. Dernek başkan yardımcısı ve Proje Koordinatörü Ahmet Gelir yaptığı konuşmada, eğitim programlarının devam edeceğini, gıdada kaliteyi yakalamak adına daha birçok projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

"GIDADA HİLE OLMAYACAK"

İnsan sağlığı açısından son derece önemli olan 'Gıdada Hijyen ve Helal' kavramına dikkat çeken Ahmet Gelir, "Dünyaya, Türkiye patentli bir gıda güvenliği markası sunmak için yola çıktık. Gıdada hile olmayacak. Ambalajında ne yazıyorsa içinden o çıkacak. Reklamlarda abartı olmayacak. İçindeki maddeler doğal olacak. Renklendiricilerin ya da koruyucuların oranı dünya standartlarıyla aynı oranda olacak. Artık kural koyan olma zamanı gelmiştir. Buna hazırız. Gıdalarımız İslam inanç hassasiyeti gözetilerek üretilecek. Dünyaya bakıldığında birçok değere sahip olan Türkiye'miz neden marka-patent konusunda geri kalıyor. Bu durum artık değişmeli. Gıda güvenliğinde, Dünya Helal Gıda Birliği Derneği üzerine düşeni yapmaya hazırdır." dedi.

Sertifika töreninde eğitim programına katılan uzmanlara da Dünya Helal Gıda Birliği Derneği tarafından birer plaket verildi. Törene Osmangazi Belediyesi Başkan Vekili Kemal Bayraktar, Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Telekom Müdürü İrfan Okur, Prof Dr. Mustafa Tayar, Prof. Dr. Hamdi Döndüren, ilahiyatçı Mustafa Hacet katıldı.