- Hazreti Peygamber'in tavsiyeleri

Adsense kodları


Hazreti Peygamber'in tavsiyeleri

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Mon 21 May 2012, 12:51 am GMT +0200
Hazreti Peygamber'in tavsiyeleri

Hazreti Peygamber bir hadisinde şöyle buyurur: "Mümin Allah'a takvadan sonra en ziyade Saliha zevceden hayır görür. Böylesi bir kadına emretse itaat eder. Ona baksa sürur duyar bir şeyi yapıp yapmaması hususunda yemin etse kadın bunu yerine getirerek onu yeminden kurtarır. Kadınından ayrılıp uzak bir yere gitse kadın hem kendi namusu hem de adamın malı hususunda dürüst olur"

İbnu Abbas Radıyallahü Anhüma anlatıyor: Hazreti Aişe ensardan bir yakını kızcağızı evlendirmişti. Resulullah gelince " genç kız (kocasına ) gönderdiniz mi diye sordu. Evdekiler evet dediler.

Hz. Peygamber'in ashabından bir gurup, onun özel olarak yaptığı iş ve ibadetlerini öğrenmek maksadıyla, zevcelerine müracaat etmişlerdi. Gerekli bilgileri aldıktan sonra, bunlardan birisi: Ben, kadınlarla evlenmeyeceğim; diğeri: Ben, et yemeyeceğim; ötekisi de: Ben döşekte uyumayacağım, diye söylendiler. Bunun üzerine Hz. Peygamber (a.s.) Allah'a hamd ve sena ettikten sonra: "Bazı kimselere ne oluyor ki, şöyle şöyle demişler. Ama ben hem namaz kılar, hem uyurum. Bazen oruç tutar bazende tutmam. Kadınlarla da evlenirim. İşte her kim benim sünnetimden yüz çevirirse benden değildir."

(Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 2487)

milligazete

gulbaharaktay
Sun 18 January 2015, 05:06 pm GMT +0200
bizler Efendimizin tavsiyesini doğru yola ulaşmak için yerine getirmeliyiz.

ceren
Sat 20 August 2016, 04:05 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.Peygamber efendimizin yolunda olan onun sünnetine tabi yaşayan,onun tavsiyelerine uyan kullardan olalım inşallah.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim...

RAMAZAN 7/D
Sat 20 August 2016, 04:51 pm GMT +0200
Ve Aleyküm Selam . Amin . İslama göre bir hayat şekillendirmek , İslama göre , sünnete göre yaşamaya çalışmak nefse en zor gelen şeydir. Ama bunu başarabilecek güç herkeste var . Yapmamız gereken o gücü açığa çıkarmak .

ALLAH cc razı olsun