- Hayy ve Kayyûm İsimlerinin Esmâi Hüsnâ İle İlişkisi

Adsense kodları


Hayy ve Kayyûm İsimlerinin Esmâi Hüsnâ İle İlişkisi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
saniyenur
Fri 13 January 2012, 08:24 pm GMT +0200
Hayy ve Kayyûm İsimlerinin Diğer Esmâ-i Hüsnâ İle İlişkisi


Buna göre Yüce Allah’ın bütün güzel isimleri (Esmâ-i Hüsnâ) O’nun bu iki ismi etrafında döner, dolaşır. Bütün isimlerin anlamları bu ikisine raci’dir. Çünkü hayat bütün kemal sıfatlarını da gerektirir. Kemal sıfatlarından herhangi birisinin bulunmaması ancak hayat sıfatının zayıflığından ötürüdür. Yüce Allah’ın hayatı en mükemmel ve eksiksiz şekliyle söz konusu olduğuna göre; kabul edilmemesi hayatın kemaline aykırı olan her türlü kemalin de onun hakkında kabul edilmesini gerektirmektedir.

Kayyûm’a gelince bu da O’nun kemal derecesinde hiçbir şeye muhtaç olmamasını ve kemal derecesinde kudret sahibi olmasını gerektirmektedir. O kendi zatı ile kaim’dir. Hiçbir şekilde kendisinden başkasına muhtaç değildir. Başkasının varlığını devam ettirendir. Kendisi var etmedikçe O’ndan başka hiçbir varlık varlığını sürdüremez. Böylelikle bu iki isim bütün kemal sıfatlarını en mükemmel bir şekilde kapsamış olmaktadır.

"Muhtaç olmamak üzere yaratandır. Külfetsiz olarak rızık verendir."


Bilal2009
Wed 24 March 2021, 08:22 am GMT +0200
Esselamu aleyküm Rabbim bizleri ilim öğrenen ve gereği gibi iman edenkullarından eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun

Sevgi.
Sat 27 March 2021, 12:22 am GMT +0200
Aleyküm selam. Rabb'im bizleri ilim öğrenip ilimle amel eden kullarından olabilmeyi nasip etsin inşaAllah

ceren
Tue 20 April 2021, 01:27 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.rabbim razı olsun paylaşım dan kardeşim...