- Hastane koridorlarında sabahlamak yok!

Adsense kodları


Hastane koridorlarında sabahlamak yok!

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
zahdem
Sun 11 September 2011, 12:36 pm GMT +0200

Rahatsız olanların bebekleriyle mesken tuttuğu yerdir hastane.

Yardıma muhtaç bebekleriyle yakından ilgilenmek içinhastaneköşesinin koridorlarında sabahlayan anneler için artık hastanelerde 'anne oteli' uygulaması başlatılıyor.

Bu uygulamaya geçenlerden biri de Konya Beyhekim Devlet Hastanesi. Başhekim Op. Dr. Gökhan Darılmaz, anne oteli fikrinin, ihtisas eğitimi aldığı dönemde bankta uyuyan anneleri gördüğünde ortaya çıktığını söylüyor. Bir yıldır hizmet veren otelde şimdiye kadar 247 anne misafir edilmiş.

Bebekleri taburcu olana kadar annelerin burada ücretsiz kalabildiğini dile getiren Başhekim Darılmaz, "Annelerimizden hiçbir ücret almıyoruz. Konaklamaları ücretsiz olduğu gibi yemeklerden de faydalanabiliyorlar.

Yeni doğan bebeklerin 2 saatte bir anne sütüyle beslenmeleri gerektiği dikkate alındığında Konya'nın çevre ilçelerinin yanı sıra Karaman, Aksaray, Afyonkarahisar gibi illerden gelen annelerimiz için sağlanan bu imkân özellikle bebek sağlığı açısından da çok önemli." şeklinde konuşuyor.

'Anne oteli'nde kalan 32 yaşındaki Ayşe Duygusal, Konya'nın ilçesinden geldiğini ve bu nedenle kalacağı bir yeri olmadığı için böyle bir uygulamanın yerinde olduğunu söylüyor. Odaların çok konforlu olduğuna işaret eden Duygusal, "Burası olmasaydı bebeğimi her zaman görme fırsatım olmayacaktı.

Ya otelde kalacaktım ya da hastane koridorlarında sabahlayacaktım. Şimdi hem çocuğumu görebiliyorum hem de istediğim zaman emzirebiliyorum." ifadelerini kullanıyor.


ZAMAN

mavi derinlik
Tue 13 September 2011, 12:30 am GMT +0200
     ALLAH Razı Olsun.. Ne kadar düşüncelilik örneği güzel bir faaliyet.. Ve hastane ortamında zaten çok rahat bir yer bile olsa uyunan yer, öyle rahatsız oluyor ki insan içi rahat olmayınca... Rabbimiz hastanlelerde bulunmak zorunda olanların yar ve yardımcısı ol...

sümeyra
Tue 13 September 2011, 03:54 am GMT +0200


      Bir insana verilecek en güzel hediye,HUZURA VESİLE OLMAKTIR..Rabbim razı olsun, bu güzel işte emeği geçen herkesten..Ve sayılarını arttırsın,inşaallah..