- Hamburg, cemaatlerle sözleşme imzalayacak

Adsense kodları


Hamburg, cemaatlerle sözleşme imzalayacak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sat 30 June 2012, 11:37 am GMT +0200
Hamburg, cemaatlerle sözleşme imzalayacak




Hamburg eyalet hükümeti, cemaatlerle Ağustos ayında bir sözleşme imzalayacak

   Hamburg eyalet hükümeti, Müslümanlara verilecek bazı özel haklarla ilgili olarak Müslüman cemaatlerle Ağustos ayında bir sözleşme imzalayacak.

Hamburg eyalet hükümetinin bir sözcüsü, yaptığı açıklamada, Almanya çapında ilk eyalet olarak böyle bir sözleşme imzalayacaklarını belirterek, sözleşme uyarınca, Müslüman çocukların bayramlarda okula gitmekten muaf tutulacağını, din dersi alabileceklerini ve Müslümanların İslami kurallara göre gömülebileceğini ifade etti.

Sözleşmenin Müslümanlara kadın-erkek eşitliğinin tam olarak uygulanması gibi bazı konularda sorumluluklar da getireceğini kaydeden sözcü, sözleşmeyle ilgili olarak sadece bazı ayrıntıların kaldığını söyledi.

Sözleşmeye göre, Müslüman işçiler de bayram günlerinde işe gitmek zorunda olmayacak, ancak bu tatil günlerinin yerine başka günlerde çalışacaklar.

Sondakika

sumeyye
Sun 1 July 2012, 02:47 pm GMT +0200
s.a.. ; çok güzel bir haber , inşaallah diğer ülkere de örnek olur..Bayramlarda çalişmak zorunda kalmayacak inşaallah kardeşlerimiz ve din dersine rahatlikla gidebilecekler..Haberi bizlere sunduğun için Rabbim c..c razi olsun kardeşim.