- Halka hizmet için gönülden çalışıyorlar

Adsense kodları


Halka hizmet için gönülden çalışıyorlar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Fri 15 April 2011, 06:39 pm GMT +0200
Halka hizmet için gönülden çalışıyorlar



Hakkari Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne atanan doktorlardan 8 diş hekimi, hafta sonları da çalışarak vatandaşlara hizmet veriyor.


   
Hakkari'ye ''gönüllü gelerek'' Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde görev yapan diş hekimleri, halkınsağlıksorunlarının çözümünde her türlü fedakarlığı gösteriyorlar.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde yaşanan doktor sıkıntısı nedeniyle hafta sonları da çalışan diş hekimleri, bütün hastalarla yakından ilgileniyor.

Merkez Başhekimi Dr. Hakan Türk, yaklaşık 6 yıldır Hakkari'de gönüllü olarak görev yaptığını belirterek, 4 yıl Devlet Hastanesinde, 2 yıl da Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde hizmet verdiğini söyledi.

Merkezde 8 diş hekiminin görev yaptığını ifade eden Türk, ''Diş hekimi arkadaşlarımızın hepsi buraya gönüllü olarak gelip özverili bir şekilde çalışıyor. Başka illerdeki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde verilen bütün hizmetler bizim merkezimizde de verilmektedir. Buradaki çalışma ortamı güzel ve rahat. Hakkari ile ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Diğer meslektaşlarımız da gönül rahatlığı ile buraya gelip görev yapabilir. Yıllardır burada görev yapıyorum. Gayet mutluyum'' dedi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürü Kerim Tekin de, merkezin 7 Ağustos 2008'de 3 diş hekimi ile hizmet vermeye başladığını anımsatarak, şu bilgileri verdi:

''Sağlık Bakanlığı tarafından şu ana kadar ilimize 50'nin üzerinde diş hekimi atandı. Ancak bunlardan sadece 9'u kente gelerek göreve başladı. 9 diş hekimimizden 1'i şu anda vatani görevini yaptığı için 8 diş hekimi ile 265 bin nüfuslu Hakkari ile ilçelerine hizmet vermeye çalışıyoruz. Nüfus oranına göre ilimizde 38 diş hekiminin bulunması gerekmektedir. Merkezimizde günde yaklaşık 250-300 civarında hasta tedavi edilmektedir. Diş hekimi sayısının yetersiz olması nedeniyle haftanın 3 günü Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri mesai saatlerinin dışında 2 saat fazladan hizmet veriliyor. Bunun yanında yine hafta sonları da meslektaşlarımız gönüllülük esasına dayalı olarak merkezimizde halkımıza hizmet vermektedir. Diğer diş hekimlerimizin de gelip burayı görmelerini ve bu insanlara hizmet vermelerini bekliyoruz.''

AA