- Halillik Muhabbetten Daha Özel Bir Makamdır

Adsense kodları


Halillik Muhabbetten Daha Özel Bir Makamdır

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
saniyenur
Mon 9 January 2012, 07:22 pm GMT +0200
Halil’lik Muhabbet’ten Daha Özel Bir Makamdır


Böylelikle halilliğin mutlak olarak muhabbetten daha özel bir makam olduğu anlaşılmaktadır. Halillik derecesinde sevilen kimse bu tür sevginin kemali dolayısıyla başka bir sebebten ötürü değil, bizzat kendisi kendisi olduğundan ötürü sevilir. Zira başka bir sebebten ötürü sevilen kimse böyle olmayan kimseye göre sevgide daha geri bir mertebede demektir.

Halillik kemal derecesinde bir sevgi olduğu için ne başkasının ortaklığını kabildir, ne de başkası ile birlikte söz konusu olabilir. Çünkü halillikte, tevhid’in ve muhabbetin kemali söz konusudur.

Önceden de geçtiği gibi Peygamberimiz -Sallallahu aleyhi vesellem-, İbrahim   -Allah’ın salat ve selamı üzerine olsun- hakkında sabit olan halillik mertebesinde onunla ortak olduğu gibi, Musa -Allah’ın salat ve selamı üzerine olsun- için sabit olmuş, teklîm (özel konuşmak) konumunda da aynı şekilde onunla ortaktır. Nitekim bu husus İsra hadisinde açıkça sabit olmuştur.

"Meleklere, peygamberlere, rasûllere indirilen kitaplara iman ederiz. Onların hepsinin apaçık hak üzere olduklarına da şahitlik ederiz."