- Halifelerin bal tefsiri

Adsense kodları


Halifelerin bal tefsiri

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ezelinur
Wed 28 July 2010, 11:03 am GMT +0200
HALİFELERİN BAL TEFSİRİ

Hazreti Ali, bir gün gazadan hanesine geldiğinde, Hz. Ebubekir Sıddık, Hz Ömer El Faruk, Hz. Osman Zinnureyn gelerek Hz. Ali’ye: “Gazan mübarek olsun ey ALLAH'ın arslanı" dediler.....
  
Hz. Fatımatüz Zehra validemiz de onlara ikramen kalaylı bir tas içinde bal getirdi. Balın üzerinde ince bir kıl vardı. Hz. Ebubekir kılı almak üzere davrandı. Hz. Ömer ise, kılı aldırmadı ve dedi ki:
– Bizler Hazreti Zişanın vezirleriyiz. Belki Fatimetüz Zehra bizleri tecrübe için bu kılı koymuştur. Aramızda bu kıl hakkında üçer tevil edelim. Münasip değil mi?” dedi ve sonra;

Hz. Ebubekir:
– Namaz kılanın kalbi nurludur bu tastan. Dünya endişesini gönlüne getirmeden namaz kılmak tatlıdır bu baldan. Namazı tadili erkan üzere kılmak incedir bu kıldan.

Müteakiben Hz. Ömer El Faruk şöyle buyurdular:
– Misafiri seven hane sahibinin kalbi nurludur bu tastan. Misafirlere ikram etmek ve gönlünü almak tatlıdır bu baldan. Misafirin kalbi incedir bu kıldan.

Hz. Osman da söyle yorumladı:
– Alimlerin kalbi nurludur bu tastan. Alimlerle sohbet etmek ve onları dinlemek tatlıdır bu baldan. Kur’an-ı Kerim’e mana vermek incedir bu kıldan.

Hz Ali Efendimiz de söyle bir açıklama da bulundu:
– Gazaya giden gazilerin kalbi nurludur ba tastan. Cihat edip al kanlara boyanıp kafirlerle cenk etmek tatlıdır bu baldan. Üzerine kul hakkı geçirmeden, haram yemeden hanesine dönmek incedir bu kıldan.

Sonra Hz. Fatıma validemiz de bir yorumda bulundular:
– Erkeğini hoşnut eden kadınların kalbi nurludur bu tastan. Erine cefa etmeyip güzelce geçinip, kendinden razı etmek tatlıdır bu baldan. Kocasının hakkını yerine getirmek incedir bu kıldan.

Sonra Hz. Peygamber Efendimiz de bu sohbete iştirak ederek şöyle tevil buyurdular:
– Benim ümmetimin kalbi nurludur bu tastan. Kevser şarabı tatlıdır bu baldan. Şeriatımız (İslamiyet) incedir bu kıldan.
– Bu sohbete, neş’e veren Cenab–ı Hak, Cebrail (as)’ı göndererek buyurdu ki:
– Senin nübüvvet nurun nurludur bu tastan. Yarın kıyamet günü mahşer yerinde ümmetine şefaat etmen tatlıdır bu baldan. Sırat köprüsü incedir bu kıldan. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz (Sallallahu aleyhi vesellem) mübarek ellerini kaldırıp:
– Ya Rabbi, bu bal tefsirini okuyana, dinleyene ikiyüz peygamber sevabı isterim ve senden dilerim, diye dua ettiler. Cihar Yari Güzin Efendilerimiz de “Amin” dediler. Cenabı ALLAH’dan şöyle nida geldi:
– Ya Habibim! Senin ümmetinden her kim bu Bal Tefsirini üzerinde taşır, okur, okutur, yazar, yazdırır ve din kardeşlerine hediye ederse İzzet ve Celalim hakkı için ben de o kuluma ikiyüz peygamber sevabı veririm, diye buyurdular.

Peygamber Efendimiz de dedi ki:

– Benim ümmetimden her kim bu bal tefsirini kendisine evrad edinip üzerinde taşır, her gün okur veya dinlerse, ve burda bahsedilen ahlaklarla ahlaklanmaya çalışsa katiyyen dünya darlığı görmez; fakru zarurete düşmez; ölürken hüsnü şehadetle ölür; ahirete iman ile gider ve gelecek kaza ve musibetlerden kendisini Cenabı Hak muhafaza eder .

Canani
Tue 12 July 2011, 10:23 pm GMT +0200

Hz. Ebubekir:
– Namaz kılanın kalbi nurludur bu tastan. Dünya endişesini gönlüne getirmeden namaz kılmak tatlıdır bu baldan. Namazı tadili erkan üzere kılmak incedir bu kıldan.

Ne güzel demiş hz Ebubeki(ra) Rabbim şefaatlerine nail ylesin aminnn.muhabbetle inaşlhh...

saniyenur
Sat 24 September 2011, 02:11 pm GMT +0200
Çok hoşuma gitti kardeşim. Maşaallah nasıl da te'vil etmişler, nasıl da kılı görmek yerine onun vesilesi ile kalplarindeki nuru göstermişler. Hayran kaldım doğrusu. Ben de bu bal tefsirini herkese okuyacağım inş. +rep.

Salihalp
Sat 24 September 2011, 04:14 pm GMT +0200
"Hz. Peygamber Efendimiz de bu sohbete iştirak ederek şöyle tevil buyurdular:
– Benim ümmetimin kalbi nurludur bu tastan. Kevser şarabı tatlıdır bu baldan. Şeriatımız (İslamiyet) incedir bu kıldan.
– Bu sohbete, neş’e veren Cenab–ı Hak, Cebrail (as)’ı göndererek buyurdu ki:
– Senin nübüvvet nurun nurludur bu tastan. Yarın kıyamet günü mahşer yerinde ümmetine şefaat etmen tatlıdır bu baldan. Sırat köprüsü incedir bu kıldan. "
yaa nekadar hassaa noktalar değil mi?sadece okumak değil,uygulamak gerek!...

esratüz zehra 2
Fri 3 January 2014, 02:50 pm GMT +0200
Maşallah bu güne kadar okuduğum en güzel hikayelerden biriydi en çok beğendiğim bölümde burası oldu:
Benim ümmetimin kalbi nurludur bu tastan. Kevser şarabı tatlıdır bu baldan. Şeriatımız (İslamiyet) incedir bu kıldan.
– Bu sohbete, neş’e veren Cenab–ı Hak, Cebrail (as)’ı göndererek buyurdu ki:
– Senin nübüvvet nurun nurludur bu tastan. Yarın kıyamet günü mahşer yerinde ümmetine şefaat etmen tatlıdır bu baldan.

mevlüdekalınsaz
Fri 3 January 2014, 04:43 pm GMT +0200
Ne kadar da güzel tevil etmişler.Çok hoşuma gitti doğrusu.
İnsallah bu tefsiri çevremdeki kişilere okuyacağım ve elimden geldiğince yapmalarını sağlayacağım.. :) :)

Hanife 8.D
Fri 3 January 2014, 04:53 pm GMT +0200
benimde hosuma gitti
bunu ailemle paylasacagim

Hafsa Nur 6.D
Fri 3 January 2014, 04:59 pm GMT +0200
 bu güne kadar okuduğum en güzel hikayelerden biriydi Çok hoşuma gitti

7/C
Tue 14 January 2014, 05:27 pm GMT +0200
RABBİM BU MUBAREK AYIN YÜZÜSUYU HÜRMETİNE CÜMLEMİZİN GÜNAHLARINI AF ETSİN.SON NEFESTE KELİMEYİ ŞAHADET GETİREN KULLARINDAN OLMAYI NASİP ETSİN.:)

metin7/c
Tue 14 January 2014, 05:36 pm GMT +0200
"Hz. Peygamber Efendimiz de bu sohbete iştirak ederek şöyle tevil buyurdular:
 Benim ümmetimin kalbi nurludur bu tastan. Kevser şarabı tatlıdır bu baldan. Şeriatımız (İslamiyet) incedir bu kıldan.
 Bu sohbete, neşe veren Cenabı Hak, Cebrail (as)ı göndererek buyurdu ki:
 Senin nübüvvet nurun nurludur bu tastan. Yarın kıyamet günü mahşer yerinde ümmetine şefaat etmen tatlıdır bu baldan. Sırat köprüsü incedir bu kıldan. "
yaa nekadar hassaa noktalar değil mi?sadece okumak değil,uygulamak gerek!...
bencede çok haklısınız

Hafsa Nur 6.D
Fri 24 January 2014, 01:58 am GMT +0200
bence de haklı.

Hafsa Nur 6.D
Fri 24 January 2014, 01:58 am GMT +0200
paylaşım için tşk.

metin7/c
Fri 24 January 2014, 03:25 pm GMT +0200

Honey bana bal

yagmur_7-c
Sun 26 January 2014, 01:23 pm GMT +0200
ALEYKÜM SELAM;
Hz Ebubekir bir sözünde (Namaz kılanın kalbi nurludur bu tastan. Dünya endişesini gönlüne getirmeden namaz kılmak tatlıdır bu baldan. Namazı tadili erkan üzere kılmak incedir bu kıldan. )
Diyerek namazın önemini vurgulamıştır.
Allah herkesin mekanını cennet , son lafını kelime i  şahadet getirmesi nasip etsin.
  ;) ;) :)