- Haksızlık yapan idareciler

Adsense kodları


Haksızlık yapan idareciler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Wed 11 January 2012, 04:51 pm GMT +0200
bölüm: 72

Haksızlık yapan idarecilerle beraber olmamak onlara destek vermemek

2259- Ka’b b. Ucre (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.) bizim yanımıza geldi biz beş ile dördün toplamı olan dokuz kişiydik bunların beşi; Arap dördü acemden idi. Rasûlullah (s.a.v.) buyurdular ki: Dinleyin! Benden sonra bir kısım idarecilerin geleceğini işittiniz mi? Kim onların yanına girer onları destekler ve yalanlarını doğru kabul eder onların haksızlıklarında onlara yardım ederse benden değildir. Bende ondan değilim bu tip kimseler havuz başında bana yaklaşamayacaklardır. Her kim de onların yanına girmez onlarla ilişki içersinde olmaz onların yaptıkları haksızlıklarında onlara yardım etmezse ve yalan söylediklerini de kabul etmezse o kimse benden, ben de ondan sayılırım ve bu kimse havuz başında bana yaklaşacaktır. (Nesâî, Biat: 36)

 Tirmizî: Bu hadis sahih garibtir. Bu hadisi Mis’ar’ın rivâyeti olarak sadece bu şekliyle bilmekteyiz. Harun dedi ki: Muhammed b. Abdulvehhab, Sûfyân’dan, Ebû Husayn’dan, Şa’bî’den, Âsım el Adevî’den, Ka’b b. Ucre’den bu hadisin bir benzerini bana aktarmıştı. Yine Harun diyor ki: Muhammed, Sûfyân’dan, Zübeyd’den, İbrahim’den (Nehaî değil) Ka’b b. Ucre’den, Mis’ar’ın rivâyetinin bir benzerini bana aktarmıştır.

Tirmizî: Bu konuda Huzeyfe’den de hadis rivâyet edilmiştir.



RAMAZAN 7/D
Sun 17 July 2016, 08:06 pm GMT +0200
Es Selamün Aleyküm . Hakkı hukuku gözeten , halkın ne istediğini anlayıp , milletini mutlu etmeye çalışan , dişini tırnağına takıp da vatanı milleti devleti dini için çalışan idarecileri Rabb'im başımızdan eksik etmesin .
Kevserde Efendimiz s.a.v. e yaklaşamayacaklardır haksız idareci ve yardımcıları .


ALLAH cc razı olsun

ceren
Sun 17 July 2016, 08:07 pm GMT +0200
Aleykumselam.Haksizlik yapan idareciler ve hak yiyen idareciler hem bu dunyada hemde ahiretde cezasini ceker ve cehennem azabi ile azab bulur.Rabbim yoneticilere merhamet ve esitlik duygusu versin inşallah...