- Hafızlık ve Ezan okuma Türkiye finali yapıldı

Adsense kodları


Hafızlık ve Ezan okuma Türkiye finali yapıldı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Wed 25 May 2011, 07:02 pm GMT +0200
Hafızlık ve Ezan okuma Türkiye finali yapıldı



İmam Hatip Liseleri Arası Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışmaları Türkiye Finali Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi yerleşkesinde gerçekleştirildi


İmam Hatip Liseleri Arası Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışmaları Türkiye Finali Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi yerleşkesinde inşaatı devam eden uygulama camiinde yapılan yeni salonda büyük bir katımla gerçekleştirildi.

On bölge yarışmasında Türkiye finaline kalan on bir Hafız ve yine on bir Müezzinin Türkiye Şampiyonu olabilmek için kıyasıya yarıştıkları yarışmalara Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Prof.Dr. İrfan Aycan, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Büyükşehir ve Gemlik Belediyesi yetkilileri ve milletvekilleriyle beraber Gemlik halkı da büyük ilgi gösterdi.

yarisma_haberici.jpg

Prof.Dr.Remzi Kaya, Doç.Dr.Mehmet Emin Maşalı, Doç.Dr.Safi Arpaguş, Yard.Doç.Dr. Alican Dağdeviren, Dr.Ekrem Gülşen ve Hasan Albayrak’ın (MEB Din Öğretimi Gen Müd. Daire Başkanı) jüri üyeliklerini yaptığı Türkiye finallerinin açılışında konuşan MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Prof.Dr. İrfan Aycan, Hz. Muhammed’den (s.a.v) bu yana devam ettirilen Kur’an-ı Kerim’i hıfzetme ve ezanı güzel okumanın, günümüzde imam hatip liseleri ile devam ettirildiğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen bir proje hakkında bilgiler de veren İrfan Aycan, ülke çapındaki hafız öğrencilerin kurulacak özel okullarda yetiştirileceğini ve bilahare İlahiyat Fakültelerinde okutulacağını; bu şekilde halkımıza daha kaliteli din hizmetinin sunulacağını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Kainat Kitabının, Kuran’ı- Kerim’in ve Hz. Muhammed (s.a.v)’in insanlara Allah’ı anlatan üç kaynak olduğunu, bunların en doğru biçimde okunarak anlaşılabilmesi için günümüzde artık bilimsel metodların uygulanması gerektiğini söyledi. Bu anlamda Kuran’ı Kerim’i güzel okumakla beraber, hâli ve ahvâli ile bunun yaşanması gerektiğini söyleyen Gülsar, Türkiye’den tüm dünyaya bu güzel örneklerin yansıyacağını belirtti.

Konuşmaların ardından yarışmaya geçildi. Hafızlık yarışmasında her öğrenciye üçer soru soruldu. Sûre adı ve Ayet numarası ile beraber başlangıcının okunmasından sonra, âdet olduğu üzere öğrencinin tercih ettiği dört ayrı yöntemden biri ile okunan Kuran’ı Kerimler ve Hafızlık yarışmasında yine öğrencinin seçtiği makamlarda okunun Ezan’lar ilgiyle izlendi. Çok çekişmeli geçen yarışmaların sonucunda Maltepe Anadolu İmam Hatip Lisesinden Celalettin Sert Hafızlık yarışmasında ipi göğüsleyerek Türkiye Şampiyonu oldu. İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesinden Ahmet Sarıkaya ikinci olurken, Konya Akşehir Anadolu İmam Hatip Lisesinden Ali Özkul üçüncü oldu.

Ezan okuma yarışmasında ise birinciliği Lüleburgaz Anadolu İmam Hatip Lisesinden İsmail Demir alırken, İnebolu Anadolu İmam Hatip Lisesinden Turgay Bakır ikinci, İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesinden Ozan Şen üçüncü oldu.

RisaleHaber