- Hafızlık duası

Adsense kodları


Hafızlık duası

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sidretül münteha
Sat 18 September 2010, 07:26 pm GMT +0200
Hafızlık duası





Kimseler hatırımızı bilmezken, hatırımızı bilip bizi yokluktan varlığa çıkaran Hâlıkımız, hatırımızı saydığın için hatırlayabilen zihnimizi kelâmının hıfzı için kullandık. Bizi hatırladığımız kutlu kelâmının her harfi hatırına burada da orada da iyiler arasında hatırlananlardan eyle..
Kimselerin bizi anmaya değer bulmadığı, unutulduğumuz o devirlerden bizi rahmetinle çekip çıkardın, insan eyledin, anılmaya değer kıldın ey Rahman. Bize andığımız, anladığımız her Kur'ân ayetinin anlamını giydir, bizi kelâmının diriltici gücüyle ayağa kaldır. Adımızı hep Kur'ân'la andır.
Başkalarının bizi sevmeye değer bulmadığı, arayıp sormadığı, kapılarda beklemediği, bir yere çağırmadığı zilletli haller içinden çekip de kelâmının muhatabı eyledin. İşitir, konuşur ve anlar eyledin. Kelamını dilimize şeker gibi tatlı eyle, ayetlerinin tilavetiyle dudağımıza suların dokunuşu gibi serinlikler bahşet. Kur'ân'la geçirdiğimiz anları, ayetlerini anlamaya ayırdığımız geceleri ve gündüzleri en sevimli anlarımız eyle..
Kelamını nefesimizde meltemler gibi taşıyoruz ey Rabbimiz. Nefeslerimizi hidayet rüzgârları eyle. Kur'ân'ını zihinlerimizde ırmaklar gibi akıtıyoruz ey Rabbimiz. Zihinlerimizi Seni tanımanın sonsuz denizine vasıl eyle. Ayetlerini kalbimizde rahmet yüklü bulutlar gibi gezdiriyoruz ey Rabbimiz. Kalbimizden çorak gönüllere yağmurlar hasıl eyle.
Lafzının hafızı olduğumuz Kur'ân'ın manasına da muhafız eyle bizi.
Halimizi Kur'ân'ca eyle. Sözümüzü Kur'ân'dan eyle. Özümüzü Kur'ân'la süsle. Yolumuzu Kur'ân'lı eyle. Yüzümüzü Kur'ân'a dönük eyle. Ahlakımızı Kur'ân'ın ahlakı eyle.

 



Senai Demirci

hafız_32
Sun 19 September 2010, 05:24 pm GMT +0200
Amin Amin Amin..YA RABBİ!!Ölünceye kadar Kuranla yaşamayı onunla amel etmeyi nasip eyle.Hafızamdan bir ayetini dahi çıkarma.Benide Hafızlığı gerçek manasıyla yaşayan ezberleyen okuyan kullarından eyle.

mevlüde06
Sat 6 February 2016, 12:48 am GMT +0200
dualara tüm gnlümle ami amin amin...
maşallah çok güel anlamlı bir dua,insanın içini titretiyor.inşallah bi gün bu duayı yapacak derecceye erenlerden oluru bide.Allah raı olsun hocm paylaşımınzı için

Kevšer
Sat 6 February 2016, 01:35 am GMT +0200
  Esselâmü Aleyküm Ve Rahmetüllah. Bu güzel ve mânâ yüklü dualar için gönülden Amin ecmain. Mevlam bizleri herdaim Rızasına uygun yaşıyabilen kullarından eylesin inşaAllah..
 Paylaşım için Rabbim Razı olsun kardeşim...

Yağmur Gümüş 8-B
Sat 6 February 2016, 11:09 am GMT +0200
Bismillah...
Rabbim herkese istediğini hayırlısıyla versin inşallah. Hakim olmak isteyene hakimlik, hafız olmak isteyene hafızlık inşallah.
Allah cc. razı olsun.

Bilal2009
Mon 8 February 2016, 04:20 am GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah. Amin.. Rabbim bizlere hafızlık nasip eylesin. Rabbim paylaşım için razı olsun.

damla6d
Mon 8 February 2016, 02:12 pm GMT +0200
Bismillah..Eğer çabalarsak biz de hafız olabiliriz..İnşAllah biz de hafız olabiliriz..Rabbim razı olsun..

Mustafa/Samed
Mon 8 February 2016, 02:17 pm GMT +0200
Ve Aleykümüsselam. Rabbim dualarımızı kabul ve makbul eylesin. Paylaşım için Rabbim razı olsun.

Sümeyye Şahiner7B
Mon 8 February 2016, 02:27 pm GMT +0200
Esselamu Aleykum verahmetullah ; Rabb'im sen bizlerede nasip eyle hafızlık makamını . İnşAllah bizlerde Kur'an ile ahlaklanan kullardan oluruz .Allah cc razı olsun . Amin

Rüveyha
Sat 13 February 2016, 01:27 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam.Âmin ecmain İnşaAllah kardeşlerim.Rabbim bu mübarek duayı her daim etmeyi nasip eylesin İnşaAllah.Rabbim razı olsun