- Hafızlar Türkiye finali için yarıştı

Adsense kodları


Hafızlar Türkiye finali için yarıştı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Sun 19 June 2011, 02:40 pm GMT +0200
Hafızlar Türkiye finali için yarıştı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görevli İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımların katıldığı hafızlık yarışması Nevşehir'de yapıldı.

RisaleHaber-Haber Merkezi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2011 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görevli İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımların katıldığı hafızlık yarışması Merkez Kurşunlu Camii'nde yapıldı.

Yarışmaya Nevşehir, Kayseri, Kırşehir, Konya, Niğde, Sivas ve Aksaray İlleri katıldı.
Yarışmanın Jüri başkanlığını Nevşehir Müftü Vekili Ali Gülden, üyeliklerini ise Eğitim Görevlisi İsmail Işık, Eğitim Görevlisi Yüksel Demirkoparan, Meslek Dersleri Öğretmeni Ahmet Çelebi ve İmam-Hatip Fatih Aydın yaptı.

Nevşehir Müftü Vekili Ali Gülden, 1-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Camiler ve Din Görevlileri Haftası öncesinde Güzel Ezan Okuma, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık yarışmaları düzenlendiğini belirterek, yarışmanın kuralları hakkında bilgiler verdi.

Yarışmacılar ilk olarak kurayla okuma sırasını belirledikten sonra, Kur'an-ı Kerim'in hangi bölümünü okuyacakları yönünde de kura çektiler. Yarışmacılarda sayfa geçişi, okuma şekli ve Sure geçişi ana başlıklarında puanlama yapıldı.

Yarışma sonrası Konya-Meram Aybahçe Camii İmam-Hatibi Osman Yılmaz birinci, Kayseri-Melikgazi Bilali Habeşi Camii Müezzin-Kayyımı İlyas Akyıldız ikinci ve Aksaray- Ağaçören Merkez Fatih Camii İmam-Hatibi İbrahim Atak üçüncü oldu.

Yarışmada birinci olan Konya-Meram Aybahçe Camii İmam-Hatibi Osman Yılmaz Türkiye Final yarışmasına katılmayı hak kazandı.

Yarışma sonrası birinciye ödülünü Vali Yardımcısı Ali Murat Kayhan verirken, ikinciye ödülünü Gülşehir İlçe Müftüsü Faruk Turhan ve üçüncüye ise ödülünü Meslek Dersi Öğretmeni Ahmet Çelebi takdim etti. Diğer yarışmacılara ise hediyelerini Müftü Vekili Ali Gülden takdim etti.

Risale Haber