- Hafızaya bak

Adsense kodları


Hafızaya bak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Sun 25 March 2012, 02:47 pm GMT +0200
Hafızaya bak!

Verilen 303 rastgele seçilmiş rakamı 5 dakika içinde okuyarak rekor kıran yarışmacı, ABD'nin New York kentinde düzenlenen ABD Hafıza Şampiyonası'nın peş peşe ikinci kez galibi oldu.
   
Yarışmada, 248 rastgele seçilmiş rakamı 5 dakika içinde hatırlayarak geçen yıl kırdığı kendisine ait rekoru daha da geliştirmeyi başaran ABD'nin Florida eyaletine bağlı Miami kentinden Nelson Dellis, 50 yarışmacı arasında birinciliği elde etti.

Katılımcılardan 99 isim ve yüzün yanı sıra 50 dizelik daha önce yayımlanmamış bir şiir ile 200 adet rastgele seçilmiş kelimeleri hatırlamalarının istendiği hafıza yarışmasını kazanan Dellis, Alzheimer hastalığına dikkati çekmek amacıyla yaptığı dağ tırmanışlarıyla da tanınıyordu.

Yarışmada takımlar kategorisindeyse Pennsylvania eyaletindeki Hershey Lisesi'nden bir grup öğrenci, Pennsylvania eyaletindeki liseler ve üniversitelerden yarışmaya katılan diğer takımları geride bırakarak birinci geldi.

İnsan beyninin yeteneklerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla bu yıl 15'ncisi yapılan ABD Hafıza Şampiyonası, IBM elektronik şirketinin eski bir yöneticisi olan Tonny Dottino tarafından her yıl düzenleniyor.