- Hadislerle İslâm eserinin basımı tamamlandı

Adsense kodları


Hadislerle İslâm eserinin basımı tamamlandı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Mon 19 November 2012, 05:09 pm GMT +0200
“Hadislerle İslâm” eserinin basımı tamamlandı



Tarih: 19.11.2012

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile hazırlanan “Hadislerle İslâm” eserinin basımı tamamlandı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, hazırlanan 7 ciltlik eseri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a takdim etti.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, 8. Avrasya İslâm Şurası’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, yıllardır üzerinde çalışılan “Hadislerle İslâm” eserinin tamamlanarak basıldığını söyledi. Esere 2005 yılından itibaren 85 ilim adamının emek verdiğini belirten Başkan Görmez, şöyle konuştu:

“Bu eser, hadis hocalarımızla birlikte 8 yıl emek verilen bir çalışma sonucunda ortaya çıktı. Ben böyle bir eseri, çalışmaya emek veren hocalarımız adına Başbakanımıza takdim etmekten büyük bir onur duyduğumu ve arkadaşlarımızla birlikte Yüce Rabbime hamd ettiğimi ifade etmek istiyorum. Çalışmanın her aşamasında kendim de bir talebe olarak bulundum.  Çalışmanın merkezini kurarken bizlere rehberlik yapan, çalışmamızı himaye eden çok muhterem başkanımız Prof. Dr. Ali Bardakoğlu hocamız da şu an aramızda bulunuyorlar. Ben öncelikle Sayın hocama teşekkür etmeyi yerine getirilmesi gereken bir vazife olarak görüyorum. Aynı şekilde çalışmanın koordinasyonunu 8 yıl boyunca gecesini gündüzüne katarak üstlenen Mehmet Emin Özafşar’a ve projeye destek sağlayan hocalarımıza teşekkür etmek istiyorum.”

“Çok önemli ve anlamlı bir eser”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da hediye edilen eserin çok önemli ve anlamlı olduğunu belirterek başta Diyanet İşleri Başkanı Görmez olmak üzere emeği geçen bütün ilim adamlarına teşekkür etti.  Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

“85 hocamız 8 yıl emek vererek bu çalışmada görev almışlar. Bu eserde emeği geçen hocalarımıza çok teşekkür ediyorum.  İnanıyorum ki şu anda en günceli yakalamış, hem de geleceğe bir ufuk, bir ışık tutması bakımından bu hadis külliyatımız da güzel ve zengin bir kaynak eser olacaktır. İnşallah bu eser farklı dillere de çevrilerek  dünyaya açılsın, sadece Türkiye ile sınırlı kalmasın.”