- Hacılara 14 gün MERS takibi

Adsense kodları


Hacılara 14 gün MERS takibi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Wed 30 October 2013, 10:20 am GMT +0200
Hacılara 14 gün MERS takibi



Mers-CoV virüsü nedeniyle 51 kişinin yaşamını kaybettiği Suudi Arabistan’dan dönen hacıların hastalığa karşı uyanık olmaları uyarısı yapıldı.

Mesude Erşan'In haberi:

Döndükten sonra iki hafta içinde yüksek ateş, şiddetli öksürük ve nefes darlığı belirtileri gösterenlerin bir doktora görünmesi öneriliyor. sağlık bakanlığı da aile hekimlerinden bölgelerindeki hacıları MERS-CoV yönünden iki hafta izlemelerini istedi.

YÜZDE 50 ÖLDÜRÜCÜ

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu Bulaşıcı Hastalık Kontrol Programları Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Ali Torunoğlu, sadece Suudi Arabistan’da 124 komfirme (kanıtlanmış) vakanın bulunduğunu belirterek şu bilgileri verdi: “Muhtemelen bunların dışında başka vakalar da vardır. Öldürücülük düzeyi oldukça yüksek (yüzde 50 kadar). Arabistan yarımadasına seyahat edenlerde, beraberinde ağrı gelişen solunum sıkıntısı çekenlerde bu hastalıktan şüphelenme kararımız var. Bu tanımlama kapsamında son 1.5 yıldır Türkiye’de vakaları ayırt ediyor ve numune alıyoruz. Şu ana kadar 120 dolayında şüpheli vakamız oldu. Ancak hiçbiri MERS-CoV çıkmadı.”

BELİRTİLERİ

KULUÇKA süresi 14 gün olan virüsü kapan hastalarda en çok ateş (yüzde 87) ve öksürük görülüyor. Bu belirtileri nefes darlığı, karın ağrısı, ishal, kusma izliyor. Ortadoğu ülkelerine seyahat edip ciddi akut solunum yetmezliği gelişen hastalarda mutlaka MERS-CoV yönünden test edilmeli. Yakın temasla insandan insana geçiyor.

Hürriyet