- Hacılar sevdiklerine selam gönderdi

Adsense kodları


Hacılar sevdiklerine selam gönderdi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Thu 18 November 2010, 04:07 pm GMT +0200
Şeytan taşlayan hacılar, sevdiklerine selam gönderdi



Kutsal topraklarda ihramdan çıkan Türk hacılar, bayramın ikinci gününde şeytan taşladı.


Mina'daki çadırlarından yürüyerek Cemarat bölgesine gelen Türk hacılar, sırasıyla küçük, orta ve büyük şeytanlara 7'şer taş attı. Çıkışta çok duygulu oldukları gözlenen Türk hacılar sevdiklerine selam göndererek, kutsal toprakları görmeyi Allah'ın herkese nasip etmesini diledi.

Hac yolculuğunun son günlerine yaklaştığımız şu günlerde Türk hacılar, şeytan taşladı. Mina'daki çadırlarından yürüyerek Cemarat bölgesine gelen Türk hacılar, sırasıyla küçük, orta ve büyük şeytanlara 7'şer taş attı. Vazifelerini yerine getiren Türk hacıların duygu yüklü oldukları gözlendi. İstanbul'dan gelen Ali Sıtkı Yapıcı, çok heyecanlı olduklarını belirterek Allah'ın bütün herkese bu duyguyu yaşatmasını istedi. Yakınlarının Kurban Bayramını kutlayan Yapıcı, "Onlarında buraya gelmelerini Cenabı Allah'tan diliyorum" dedi. Hac görevini yapmak için Kutsal topraklara geldiğini anlatan Hamide Sarıbaş, "Bugün şeytanları taşladık. İsteyenlere en kısa zamanda Allah nasip etsin buraları.Yakınlarımın bayramını kutluyorum. Onları çok özledim" şeklinde konuştu.

Türkiye'ye buradan selamlarımı gönderen başka bir kadın hacı ise "Onları çok seviyorum, çok özledim. Hepsini buraya davet ediyorum. Çok mutluyum, çok" dedi. Emekli Kur'an kursu öğretmeni olan Mehmet Terzen, Mersin ve Adıyaman'dan hacıları kutsal topraklara getirdiğini söyledi. Şimdiye kadar bir olumsuzluk yaşamadıklarının altını çizen Terzen, "Allah'a şükür mutluyuz. Hacılarımız da çok mutlu. İnşallah da böyle devam eder. Allah hiçbir kayıp olmadan geri dönmeyi nasip etsin" ifadelerini kullandı. Çok mutlu ve heyecanlı olduğunu belirten başka bir kadın hacı gözyaşları arasında şöyle konuştu: "Çok istiyordum. Allah herkesin dileğini kabul etsin, herkese burayı görmeyi nasip etsin."

Cihan