- Hacı Şerife Camii ibadete açıldı

Adsense kodları


Hacı Şerife Camii ibadete açıldı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Thu 12 July 2012, 10:32 am GMT +0200
Hacı Şerife Camii ibadete açıldı


Mersin'in merkez Mezitli ilçesine bağlı Fındıkpınarı Beldesi'ndeki Hacı Şerife Camii ibadete açıldı.
Fındıkpınarı Belediye Başkanı Fatih Say, gençlere bırakabilecekleri güzel kubbeli, Fındıkpınarı'na yakışır bir cami yapmak istediklerini ve bunu başardıklarını söyledi.

Mersin'in merkez Mezitli ilçesine bağlı Fındıkpınarı Beldesi'ndeki Hacı Şerife Camii ibadete açıldı.
Mezitli İlçe Müftülüğü ve hayırseverler tarafından Fındıkpınarı'nda yaptırılan caminin açılış törenine, Mersin Vali Yardımcısı Hüseyin Parlak, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Fındıkpınarı Beldesi Belediye Başkanı Fatih Say, İlçe Müftüsü Nusret Karabiber ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılışında konuşan Mezitli İlçe Müftüsü Nusret Karabiber, son 3,5 yılda Mezitli'de 12 cami temeli attıklarını belirterek, 'Bunlardan 7'si bitti. 5'inin inşaatı devam etmekte ve bu camilerin hepsi de ihtiyaca cevap vermeyen ve depreme dayanıklı olmayan camilerimizdir. Bu camilerden bir tanesi de önceden üzerinde durduğumuz arsada bulunan Hacı Süleyman Gedik Camii'ydi. Biz de camiyi yaptıran hayırseverlerle konuştuk ve olur cevabı aldıktan sonar bu camiyi yıktık. Böyle olunca eski camimizi yerinden kaldırdık yerine bu güzel camimizi koyduk' dedi.

CAMİLER BİRLİĞİN SEMBOLÜ

Fındıkpınarı Belediye Başkanı Fatih Say ise gençlere bırakabilecekleri güzel kubbeli, Fındıkpınarı'na yakışır bir cami yapmak istediklerini ve bunu başardıklarını söyledi. Say, caminin yapımında maddi ve manevi desteği olan herkese teşekkür etti.

Mersin Vali Yardımcısı Hüseyin Parlak ise insan hayatında sahip olduğu değerleri ve imkanları toplum hizmetine sunduğu oranda anlamlı olduğunu ifade ederek, 'Camiler toplumsal dayanışma ve birliğin sembolleridir. Camilerin kubbesinde birbirine geçmiş taşlar gibi toplumsal dayanışmayı sağlayamazsak, birbirimize kenetlenmezsek camilerin anlamından uzak düşmüş oluruz. Bu güzel camilerin olduğu mahallede, beldede aç ve yoksulların durumundan habersiz yaşanıyorsa da camilerin toplumsal dayanışma anlamı unutulmuş demektir. Bundan önceki eski ve yıkılan cami gibi herkesin hayalindeki şeyler de bir gün yok olup gidecektir. Önemli olan bize ait zenginlikleri toplum hizmetine sunmaktır' dedi.

Konuşmaların ardından açılış törenine katılan protokol üyeleri tarafından cami kurdelesi kesildi ve camide ilk namaz kılındı.

Yeni Şafak